Prøv Procycling Pluss idag

LEVDE MED USIKKERHET: Det kunne gå et helt år før Nacer Bouhanni fikk vite om synet hans var permanent skadet. 27-åringen forteller nå om omfanget av en velt han gikk ned under den 1. mai. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

LEVDE MED USIKKERHET: Det kunne gå et helt år før Nacer Bouhanni fikk vite om synet hans var permanent skadet. 27-åringen forteller nå om omfanget av en velt han gikk ned under den 1. mai. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Slått bevisstløs i velt og slet tungt i etterkant: – Jeg kunne mistet synet

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.12.17 09:26

Del på    

Nacer Bouhanni snakker ut om sitt personlige drama.

(procycling.no): Det franske nettstedet Cyclisme Actu har i et intervju med Nacer Bouhanni, fått 27-åringen fra Épinal til å snakke ut om ettervirkningene av velt under Tour de Yorkshire i månedsskiftet april-mai.

Den kontroversielle Cofidis-spurteren gikk ned med om lag 25 kilometer igjen av den avsluttende etappen mot Sheffield. Han lå bevisstløs igjen i asfalten, og selv om det ble konstatert hjernerystelse og problemer med synsevnen allerede da, skulle det vise seg at synsforstyrrelsen ville vedvare.

Bouhanni sto av sykkelen de neste 20 dagene på grunn av hjernerystelsen, men hadde i tillegg skader på den optiske nerven i øyet.

– Det var kun lagkameratene mine i Cofidis som kjente til dette, sier Bouhanni til Cyclisme Actu ifølge cyclingnews.com.

– Jeg hadde dårlig syn. Jeg kunne ikke se 100 prosent. Og noen ganger, når jeg var veldig sliten, kunne jeg se dobbelt. Du kan helt enkelt si at jeg holdt på å miste synet, forteller han.

– Var ingen fare for meg selv eller andre

Tilbake på sykkelen brukte han Critérium du Dauphiné og de franske mesterskapet som oppkjøring til touren.

På dag to av Dauphiné, ble han kun slått av Arnaud Démare og Alexander Kristoff. Førstnevnte vant også duellen under det franske mesterskapet tre uker senere.

Den store testen skulle selvsagt bli Tour de France. Hvordan ville synsnerven reagere med hardkjør langs franske landeveier i store deler av juli måned?

– Synet mitt var ikke 100 prosent under touren. Jeg hadde synsforstyrrelser, men det har også mange andre ryttere. Hvis jeg var veldig sliten, kunne jeg se dobbelt. Men heldigvis skjedde det ikke ofte i løpet av touren. Jeg var ingen fare for meg selv eller andre under spurtene, selv om synes mitt ikke var perfekt. Jeg har alltid vært påpasselig fokusert under rittene jeg har deltatt i denne sesongen på grunn av ulykken.

Fullførte touren for første gang

Bouhanni vant ingen Tour de France-etapper i år. Han var faktisk tett på under den rotete spurten i Vittel på den 4.-etappen.

Det var etappen som endte opp med at Peter Sagan ble kastet ut av rittet, etter en manøveren som sendte Mark Cavendish ut av rittet med skulderskade.

En svært farlig manøver fra Arnaud Démare mot nettopp Bouhanni bestemte rittjuryen seg for ikke å reagere mot. Bohannis nemesis, og tidligere lagkamerat, vant etappen, mens en rasende Cofidis-rytter ble nummer fire.

Han noterte seg likevel for sju topp 10-plasseringer, og ble igjen nummer fire på Champs-Élysées. Det gjorde også at han markerte en ny milepæl, nemlig at han fullførte sitt aller første hele Tour de France.

I 2016 gikk hele touren i vasken etter at Bouhanni havnet i slagsmål med andre hotellgjester kvelden før det franske mesterskapet. Franskmannen måtte sy fire sting i armen og var ikke i stand til å sykle ritt den påfølgende dagen.

Også i år var han i sentrum for kontroverser da han ble bøtlagt med 100 sveitsfrancs og ett minutts tidsstraff for å ha langet ut mot Jack Bauer (Quick Step-Floors) mot slutten av den 10.-etappen.

Fikk gladmelding fra legene

Kontroversene til tross, nå er 27-åringen allerede godt i gang med forberedelsene til 2018-sesongen, og avslører at også legene har kommet med gode nyheter når det gjelder synet hans.

– Etter sju måneder med tvil, og en periode der jeg ikke har klart å snakke åpent om det med andre enn lagkameratene mine, har det nå blitt bekreftet at synet mitt igjen fungerer helt normalt. Legene fortalte meg at det kunne ta opptil 12 måneder, så da forstår du hvor lettet jeg er etter å få en slik beskjed alt etter sju måneder.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse