Prøv Procycling Pluss idag

I TOPPEN: Alexander Kristoff tok fjerdeplassen i første etappe i Tour de France i Fontenay-Le-Comte lørdag.

I TOPPEN: Alexander Kristoff tok fjerdeplassen i første etappe i Tour de France i Fontenay-Le-Comte lørdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Slår mange gode navn i dag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.07.18 16:11

Del på    

Kristoff positiv etter fjerdeplassen på åpningsetappen.

FONTENAY-LE-COMTE (procycling.no): Noe av det som for alvor kjennetegner Alexander Kristoff som spurter er at han sjeldent misser totalt. Hvor ryttere som André Greipel, Mark Cavendish og Marcel Kittel tidvis kan forsvinne helt, er Kristoff særs stabil blant de ti beste.

Samtidig er han også ærlig på at han ikke er den raskeste i feltet, og er avhengig av litt flaks for å kunne gå helt til topps.

Inn på oppløpet i den slake motbakken i Fontenay-le-Comte kom han inn i fin posisjon, på hjulet til John Degenkolb, som igjen hadde Peter Sagan og Fernando Gaviria foran seg.

– Jeg kom meg forbi Degenkolb, men jeg klarte ikke de to neste. Jeg var helt på limiten på slutten, jeg var stokk stiv, så jeg hadde ikke noe mer å gi. Hadde jeg vært sterkere kunne jeg tatt det, men så rask var jeg ikke, sier 31-åringen til norske medier etter målgang.

Pallplassen glapp akkurat

På de aller siste meterne snek også Marcel Kittel seg forbi nordmannen.

Mens han ble intervjuet ved bussen etter målgang, trodde Kristoff selv lenge at han hadde kommet på tredjeplass.

Da han til slutt fikk kontrabeskjeden virket det dog ikke som han tok det som en stor skuffelse.

– Jeg hadde håpet å komme på podiet, men jeg var nære. Selvsagt håpet jeg jo også på seier, men Gaviria var i en egen klasse.

– Hvor nærme var du Kittel?

– Det var ikke langt. Jeg trodde kanskje jeg var tre, men han kom fort på slutten der.

Har ikke vunnet så lite på seks år

En fjerdeplass på åpningsetappen i touren må sees på som et solid resultat for Kristoff, som ikke har vunnet en etappe i Tour de France siden 2014. Totalt står han kun med fire seirer så langt i sesongen, det laveste antallet han har hatt på nåværende del av sesongen siden 2012 – året han tok sin første proffseier.

Derfor var han også relativt tilfreds med fjerdeplassen.

– Det gir meg noe. Jeg slår mange gode navn i dag, det er det ingen tvil om. Det er to (tre, red. anm.) mann som slår meg i dag. Normalt sett rangerer jeg meg ikke som den raskeste i det feltet her. Sånn sett gjør jeg det bedre enn forventet, sier han.

Vel vitende om spurter er ferskvare, sier han at han merket at han ikke kommer seg like lett rundt i spurtfeltet nå som for noen år tilbake. Derfor håper han også at en videre god innsats i touren kan føre ham opp igjen mot det øvre sjiktet av toppspurterne, hvor han selv var i 2014 og 2015.

– Det gir meg litt selvtillit. Jeg vil prøve igjen på de neste etappene, og forhåpentligvis kan jeg forbedre fjerdeplassen.

En ny sjanse venter allerede på søndag.

Tagget med: , , ,

Les også disse