TALENTSEIER: Egan Bernal henviste meritterte Nairo Quintana og Rigobert Uran til andre- og tredjeplass. Foto: Maximiliano Blanco

Sky-talent passerte Quintana på siste etappe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.02.18 23:43

Del på    

Egan Bernal vant Oro y Paz.

(procycling.no): Det så ut til å bli en fenomenal dag for Quintana-familien på siste etappe av Colombia Oro y Paz. Dayer Quintana (Movistar) angrep, og tok opp jakten på utbryterne alene. 25-åringen passerte siste rest av bruddet kort tid før målstreken, og vant etappen i ensom majestet.

Men den gullkantede dagen slo sprekker for storebror Nairo. Den eldste Quintana-broren ledet rittet sammenlagt etter gårsdagens etappe, men Movistar-kapteinen sviktet på den avgjørende dagen.

Egan Bernal (Team Sky) og lagkompis Sebastian Henao angrep på de siste kilometerne, og ledertrøya fulgte ikke etter. Sky-duoen ventet ei, og Bernal var bare ti sekunder bak Dayer Quintana over målstreken. Den eldre Quintana trillet over målstreken elleve sekunder bak Bernal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ETAPPEVINNER: Dayer Quintana vant den krevende siste etappen i Colombia Oro y Paz. Foto: Maximiliano Blanco/tdwsport.com

Resultatet ble dermed at Team Sky sin 21-åring slo den langt mer meritterte Movistar-lederen med åtte sekunder i sammenlagtkampen. Dermed tok unggutten seieren i den første utgaven av rittet, foran sine to landsmenn Quintana og Rigoberto Uran (EF Education).

– Jeg følte meg bra gjennom hele dagen. Det sa jeg flere ganger til mine lagkamerater, men det var viktig at jeg forholdt meg rolig. Jeg måtte vente til de mest krevende stigningene. De fire siste kilometerne var de mest utfordrende, og derfor angrep jeg der, sier Bernal til Team Sky sin hjemmeside.

Før etappen var Bernal nummer fire, ni sekunder bak Quintana.

– Jeg hadde ingenting å tape, og alt å vinne. Jeg forsøkte, ga alt jeg hadde, og tjente på at jeg hadde lagkamerater med meg i bruddet. De gjorde et formidabelt arbeid, og hjalp meg helt til siste meter, beretter 21-åringen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse