Sky skjerper interne regler etter dopingsak

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.07.14 09:17

Del på    

– Det er ikke plass til juksemakere på vårt lag, sier Sky-sjef.

SAINT-ÉTIENNE (procycling.no): Jonathan Tiernan-Locke utestenges i to år grunnet irregulære blodverdier. Som følge av dopingsanksjonen har 29-åringens kontrakt med Team Sky blitt avsluttet med umiddelbar effekt.

Tiernan-Locke har ikke konkurrert for Team Sky siden Grand Prix Montreal og Grand Prix Quebec høsten 2013. Grunnlaget for utestengelsen stammer tilbake til da Tiernan-Locke syklet for Endura Racing i 2012.  

– Vi avbrøt kontrakten med umiddelbar effekt. Overtredelsen skjedde før han ble en del av Team Sky. Vår ambisjon da vi startet dette laget var å vinne Tour de France med en ren, britisk rytter. Det er ikke plass til juksemakere på dette laget, sier Sky-sjef Dave Brailsford etter Tour de France 12. etappe torsdag.

– Jeg tror vi har håndtert denne saken bra. Det vi har gjort sender en tydelig beskjed om Team Skys standpunkter.

– Den mistenkelig prøven var den første av et longitudinelt utvalgt. Dette var en isolert prøve, og man måtte ha de øvrige prøvene for å finne ut at noe var galt. Siden dette inntraff har vi skjerpet måten vi studerer ryttere. Jeg tror arbeidet vårt på dette området er blant de aller beste. Men denne saken setter spørsmål ved måten man må rekruttere ryttere der historikk om blodverdier ikke er tilgjengelig.

Thomas: — Det føles vondt

Etter etappen til Saint-Étienne reagerte Geraint Thomas positivt på Tiernan-Lockes utestengelse.

– Det viste jeg ikke noe om før nå. Det er bra han blir utestengt. Vi har ikke plass til slike i vår sport.

– Jeg har ikke kjørt så mye med han. Han kjørte ikke med meg, Stannard, eller Swifty. Men han er britisk og det føles litt vondt.


Arvesen: – Det lå i kortene

Kurt Asle Arvensen er også del av Team Sky-laget i årets Tour de France. Den norske sportsdirektøren virket ikke overrasket over at Tiernan-Locke ble ilagt en to års utestengelse.

– Det er ganske nytt for oss alle sammen. Med det har ligget i kortene at det skulle skje. Saken dreier seg vel om forhold som skjedde før han kom til laget vårt, sier Arvesen til procycling.no.

Etter en formidabel 2012-sesong — hvor han vant Tour Haut-Var, Tour Méditerranéen og Tour of Britain — fikk Tiernan-Locke tilbud fra blant andre Team Sky og Garmin. Da var briten del av kontinentallaget Endura, som ikke er underlagt UCIs biologiske pass-program.

 

 

Tagget med: , , ,

Les også disse