Prøv Procycling Pluss idag

NÆRE: Nok en gang måtte John Degnekolb se seg slått på målstreken. Skys Danny Van Poppel gikk til topps på andre etappe av Arctic race. Foto: ASO

Degenkolb freste etter målgang

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 12.08.16 18:07

Del på    

Danny Van Poppel vant spurtduellen mot den tyske stjernen.

SANDNESSJØEN (procyling.no): På torsdagens åpningsetappe var det girtrøbbel som frarøvet John Degenkolb hans første seier i 2016. Alexander Kristoff kom seg forbi på de siste meterne, og tyskeren ble nummer to.

Fredag lå Giant-rytteren nok en gang i god posisjon. Giret sviktet ikke, men Danny Van Poppel timet spurten perfekt. Det likte ikke Degenkolb.

– Gutter, jeg er langt i fra å faenmeg eksplodere nå, freste Degenkolb og illustrerte et lite mellomrom med fingrene.

Tyskeren var tydelig svært misfornøyd med hvordan opptrekket utspilte seg, selv om han ble andremann på etappen.

Rundt lagbilen avslo den påtroppende Trek Segafredo-rytteren blankt å prate med procycling.no før han slang fra seg trøya i frustrasjon.

Sky-rytter Danny Van Poppel passerte Degenkolb over de siste meterne på oppløpet, og henviste tyskeren til nok en andreplass. Moreno Hoffland (LottoNL-Jumbo) ble nummer tre.

– Det var veldig jevnt, så jeg visste ikke helt om jeg vant. Jeg hørte masse jubel over radioen, så da skjønte jeg det. Laget gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med denne seieren, sa etappevinneren i seiersintervjuet etter målgang vist på TV 2.

TUNGA UTE: Skys Danny Van Poppel gikk til topps på andre etappe av Arctic race. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

TUNGA UTE: Skys Danny Van Poppel gikk til topps på andre etappe av Arctic race. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kristoff bommet
I ledertrøya var Alexander Kristoff dårlig posisjonert inn på oppløpet. Det endte med en skuffende sjetteplass for gårsdagens vinner.

– Det er for dårlig. Men jeg blir ikke levert i god posisjon. Jeg kommer bakpå, og mange hadde freshe bein. Det hadde ikke vi. Vi var spredd for alle vinder og tok ikke kommandoen, sa nordmannen til TV2 etter målgang.

– Vi har brukt to mann for å kontrollere. Men vi har ledertrøya, så sånn sett er det naturlig. Det er litt av problemet når vi bare er seks mann.

På spørsmål om hva han synes om å miste ledertrøya svarte Katusha-rytteren kort.

– Da trenger vi ikke ta ansvar i morgen.

Sandnessjøen 20160812. Danny van Poppel fra Nederland (Team Sky) vant andre etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway fredag. Etappen gikk fra Mo i Rana til Sandnessjøen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

BAK: Alexander Kristoff kan skimtes til høyre i bildet, med rød hjelm. Det ble sjetteplass på nordmannen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Slik gikk det til:
Dag to av Arctic Race inneholdt tre kategoriserte stigninger og tre innlagte spurter i løpet av drøye 19 mil mellom Mo i Rana og Sandnessjøen.

Som en service for rittets sammenlagtkandidater fikk rytterne finsikte Korgfjellet tidlig på etappen.

Her er toppfinish på dag tre av rittet. Noe som trolig gjør at sammendraget langt på vei avgjøres der.

Seks mann i tet
I dag var rytterne på toppen etter 44,5 kilometers sykling. Da hadde allerede dagens brudd etablert seg.

Adrian Aas Stien (Joker Byggtorget) hadde allerede forsøkt seg et par ganger, før han endelig lyktes med å stikke unna.

Han fikk selskap av Carl Fredrik Hagen (Team Sparebanken Sør), Audun Brekke Fløtten (Team Ringeriks-Kraft), Jay Thomson (Dimension Data), Kevin Van Melsen (Wanty Groupe Gobert) og Alexander Kirsch (Stölting).

Over Korgfjellet hadde bruddet over fem minutter, før det etter hvert stabiliserte seg rundt tre minutter.

Seks blir til fem
Bruddet mistet én mann da Kirsch valgte å slippe seg tilbake til feltet etter drøye tre timers sykling. Sykdom ble oppgitt som årsaken.

I løpet av etappen sto også Truls Engen Korsæth (Joker Byggtorget) og Youri Trofimov (Tinkoff) av.

På tross av Korgfjellet og to innlagte runder mot slutten, som begge inkluderte en tur opp haikjeften Kleivskaret (500 meter og 10 prosent), forventet de fleste samlet spurt for andre dag på rad.

For å forsikre seg om dette lot Katusha Sven Erik Bystrøm og Jevgenij Kuznetsov gjøre en jobb i front av feltet.

Avstanden fram til kvintetten foran ble også langsomt redusert i denne perioden.

Kontrollerte bruddet
Med i underkant av fem mil igjen lå avstanden litt over minuttet. De avsluttende rundene startet med passering målstreken i Sandnessjøen med 28 kilometer igjen å sykle.

Da det var tissepause i feltet var Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen) lei av å vente, så han angrep på egenhånd og forsøkte å ta seg opp til bruddet.

Det er ikke alltid like populært med angrep mens deler av feltet trer av på naturens vegne i grøfta, men det var uansett bare et spørsmål om tid før både Van Hecke og de fem øvrige rytterne i front skulle bli sveivet inn igjen.

Van Hecke holdt ikke ut lenge, og inn i Sandnessjøen, med to runder igjen, var avstanden til kvintetten på et snaut minutt.

Massespurt
Adrian Aas Stien (Joker) tok sin tredje innlagte spurt for dagen ved første målpassering, men hovedfeltet var ikke langt bak.

Kleivskaret var den største utfordringen i rundløypa. Van Melsen (Wanty) var først over toppen på den første runden. Han innkasserte tre poeng der, og tok over ledelsen i kampen om laksetrøya.

Etter første klatring opp bakken måtte Adrian Aas Stien (Joker) gi tapt. Fire mann satt igjen i tet.

Inn på den siste runden var ledelsen til bruddet nesten spist opp. Kun syv sekunder skilte de to gruppene.

Før Kleivskaret skulle sykles for andre gang var feltet samlet. Vicente Reynes (IAM) støtet opp bakken, og hadde ti sekunder etter toppen.

Spanjolen ble liggende alene i front i noen kilometer, men hovedfeltet hadde han innenfor rekkevidde.

Det endte i massespurt, der Danny Van Poppel seiret.

Tagget med: , , , ,

Les også disse