PÅKJØRT: Den colombianske klatreren Sergio Henao ble påkjørt av en bil i Sveits fredag. Det gjør at Tour de France glipper. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com

PÅKJØRT: Den colombianske klatreren Sergio Henao ble påkjørt av en bil i Sveits fredag. Det gjør at Tour de France glipper. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com

Sky-rytter påkjørt av lastebil

Even Emberland
Tips meg

Publisert 20.06.14 18:41

Del på    

Marerittår for 26-åringen.

(procycling.no): Sergio Henao var tiltenkt en nøkkelrolle for Team Sky i årets Tour de France.

Fredag krasjet han og pådro seg brudd i kneskåla, ifølge de første rapportene. Da kan han glemme Tour de France.

Ifølge Revista Mundo Ciclistico ble 26-åringen påkjørt av en lastebil.

Den colombianske klatreren ble umiddelbart fraktet til sykehus for å ta røntgenbilder av kneet og skadene.

procycling.no har vært i kontakt med sportsdirektør Gabriel Rasch som er i Sveits for Team Sky. Han ville ikke si noe om skadeomfanget, men viser til en pressemelding som blir publisert fredag kveld.

Ulykken skjedde på en treningstur før den sjuende etappen i Sveits rundt. Henao var ute for å se gjennom løypa han senere fredag skulle sykle.

– Henao var involvert i en ulykke på trening og vil ikke sykle tempoetappen. Han blir sjekket av laglegen, skrev Team Sky på Twitter etter at ulykken hadde inntruffet.

Det har vært en fryktelig sesong for 26-åringen. I vinter bestemte Team Sky seg for å ikke la ham sykle ritt fordi uregelmessigheter ble oppdaget i blodpasset hans.

11. juni ble han klarert til å sykle ritt igjen. Hans første test  var Sveits rundt.

Lagsjefen til Tinkoff-Saxo Oleg Tinkov kom forbi ulykkesstedet etter at Henao skadet seg og tok bilde av det som var igjen av sykkelen til colombianeren.

Tagget med: , , ,

Les også disse