NY KONTRAKT: Amund Grøndahl Jansen etter Omloop Het Nieuwsblad foto: Jarle Fredagsvik

BESTE NORDMANN: Amund Grøndahl Jansen ble nummer fire i Grimstad. Foto: Jarle Fredagsvik

Skuffet etter fjerdeplass: – Mangler litt på instiktene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.05.18 19:40

Del på    

Grøndahl Jansen skylder på seg selv etter å ha blitt beste nordmann.

GRIMSTAD (procycling.no): – Det er jo bare noen meter som skiller fra den første seieren. Man blir litt skuffa, sier Amund Grøndahl Jansen til procycling.no like etter målgang i Grimstad.

Det ble full nederlandsk dominans på åpningsetappen i Tour des Fjords, med Fabio Jakobsen, Moreno Hofland og Timo Roosen på de tre første plassene.

På plassen bak Grøndahl Jansen, riktignok den mest nederlandske av de norske rytterne til start i etapperittet.

Uvant posisjon i opptrekstoget

Nordmannen har gjennom store deler av sesongen fungert som en nøkkelbrikke i opptrekkstoget til Dylan Groenewegen, men i fraværet av nederlenderen har han fått egne muligheter i Tour des Fjords.

– Jeg er vant til å gå til fronten med én kilometer igjen, så det sitter litt i bakhodet at du vil fram når det er på det mest stressende.

– Ja, det er en stund siden du selv var med i en spurt?

– Ja, det er det. Det mangler litt på instinktene. Det var det som manglet i dag. Hvis ikke kunne vi tatt seieren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FJERDEMANN: Fabio Jakobsen var den raskeste i Grimstad. Amund Grøndahl Jansen (til venstre) ble beste norske. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Min feil

Inn mot kilometeren var det lagkameratene som så ut til å bringe ham og lagkamerat Timo Roosen i god posisjon før den krevende avslutningen i Grimstad.

– Vi skulle spurte begge to, men Timo skulle, i teorien, gå til for tidlig. Men siden det var hardt kan det også fungere om du kommer bakfra med gode bein. Hvis han stivnet var planen at jeg kunne spurte forbi og ta seieren. Vi la to egg i kurven, men vi bommet litt begge to. Det var egentlig min feil.

– Jeg ble litt innesperret. Jeg ble for stressa. Jeg skulle ha hjulet hans, men nede ved havna valgte jeg å gå forbi siden jeg følte det ble for mye trykk bakfra. Da han kom rundt rakk jeg akkurat ikke å ta hjulet. Så fikk jeg noen mann rundt meg, så jeg måtte vente for lenge til jeg virkelig kunne åpne spurten. Jeg hadde fart og trøkk til å komme rundt, men det var for sent, sier han skuffet.

Til tross for to blant de fire beste, sier han seg selv ikke helt fornøyd med nettopp det resultatet.

– Det er helt greit. Vi jobbet fint sammen, det var det viktigste. Så kommer det en litt hardere finale i morgen hvor vi kan gjøre det enda bedre.

På onsdagens andre etappe får nordmannen nok en gang sjansen til å sikre seg sin første proffseier.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse