BARE NESTEN: Markus Hoelgaard var nære ved å ta årets første seier i Tour of Rhodos. Her fra treningsleir på Figuerola tidligere i år. Foto: Jan Brychta, Uno-X Norwegian Development Team

– Skuffende å bli nummer to når du får så god hjelp

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.03.19 18:34

Del på    

Markus Hoelgaard hyller lagkompisene etter andreplassen på Rhodos.

(procycling.no): Markus Hoelgaard endte som andremann på andre etappe av Tour of Rhodes. Hovedfeltet sprakk tidlig, og Uno-X satt meget pent i det.

– Det var en ganske hard bakke etter cirka fire mil. Det ble kjørt hardt og det sprakk opp veldig der. Vi satt med fire mann, og så samlet det seg egentlig aldri igjen, sier Hoelgaard til procycling.no.

Med seg i teten hadde han tre andre ryttere kledd i gult, rødt og sort: Jonas Abrahamsen, Erik Nordsæter Resell og Anders Skaarseth.

– De gjorde en god jobb for meg, så jeg fikk en forholdsvis enkel reise inn til siste bakken opp mot mål, forteller 24-åringen.

Ytterligere tre nordmenn satt med i gruppa. Ole Forfang og Bjørn Tore Hoem for Joker Fuel of Norway, og klubbrytter Asbjørn Madsstuen for Bygdø IL. Men da Hoelgaard tråkket til i siste bakke var det kun nederlandske Martijn Budding (Beat Cycling Club) som hang med.

Det var litt kjipt. Det var slakt i bunnen, så kom et parti som var ganske bratt, så ble det slakere inn mot mål. Jeg trodde jeg skulle klare å få luke til han i det bratte partiet. Men det klarte jeg ikke, og så ville han ikke være med å dra etterpå. Jeg var litt i tvil om hva jeg skulle gjøre, beretter Uno-X-rytteren.

– Jeg så vi hadde luke til de bak, så jeg begynte å kjøre nokså hardt og prøvde å åpne spurten fra front. Men så kom han forbi. Det var litt kjipt. Jeg følte meg sterk. Det var for all del Budding og. Men hadde det bratte partiet vært litt lengre så føler jeg at jeg hadde klart det.

Andremann i sammendraget

Uno-X sin sesongstart var uten de spektakulære resultatene, så lørdagens andreplass var kjærkommen. Selv om det var med en bitter ettersmak da man endte som nest beste rytter.

– Jeg er veldig fornøyd med formen. Det har ikke sett så bra ut for laget på resultatene. Men jeg synes vi har vært bra med. Vi har manglet litt i finalene. Det er veldig oppmuntrende nå at vi var det eneste laget som hadde fire ryttere i den tetgruppa, og vi kjører veldig bra.

– Jeg får sinnssykt god hjelp i dag. Det er kjekt å sykle ritt med et så bra lag. Så er det skuffende å bli nummer to når du får så god hjelp. Da kjenner du litt ekstra på det, sier den tidligere Joker-rytteren.

Mulighetene for seier er heldigvis fortsatt i live. Søndag avsluttes rittet, med en etappe som inneholder en krevende bakke midt i de 16 milene som venter. Den gangen vant Syver Wærsted etappen for nettopp Uno-X.

– Det ble ganske hardt kjør i fjor skjønte jeg fra de i laget som var med i fjor. Det var ganske hardt midtveis, og så er det ganske flatt inn i byen. Men i fjor var det vel 20 mann som satt igjen til slutt. Det er mulig at det kan sprekke opp, så vi får i hvert fall gi det et forsøk. Hvis de andre på laget er like bra som de var i dag så er det mulig.

Uoffisielt er det kun to sekunder mellom Budding og Hoelgaard i sammendraget, ettersom nordmannen knep noen bonussekunder også på gårsdagens etappe.

Bjørn Tore Hoem (Joker Fuel of Norway) ble femtemann på etappen. Ole Forfang (11), Anders Skaarseth (13), Jonas Abrahamsen (16) og Asbjørn Madsstuen (17)  sørget for en bra andel nordmenn på topp 20.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse