Prøv Procycling Pluss idag

VERTSKAP FOR EM: Glasgow arrangerte sykkel-EM i 2018, da Matteo Trentin stakk av med EM-trøya. I 2023 kommer et samlet UCI-VM til byen. Foto: Jack Thomas/Getty Images

Skottland vertskap for det første samlede sykkel-VM

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.02.19 10:24

Del på    

Hvert fjerde år vil 13 forskjellige UCI-verdensmesterskap samles.

(procycling.no): I 2023 vil nesten alle sykkeldisipliner tilknyttet UCI samles, og arrangere et felles verdensmesterskap for aller første gang.

Landevei, bane, terreng, BMX og en rekke andre grener skal samles for første gang om fire år, i Glasgow. Jakten på verdensmestertitler og regnbuestriper vil skje over to uker i august i Skottland sin mest folkerike by.

Et slikt arrangement der alle grenene samles vil UCI holde hvert fjerde år, og går under navnet UCI Cycling World Championships.

– Jeg er glad for at UCI har tildelt mesterskapet til Glasgow og Skottland. Skapelsen og implementeringen av dette arrangementet var en av tingene jeg var en av forpliktelsene jeg gjorde under min valgkampanje for presidentskapet i UCI. Jeg er stolt over å ha fullført det, sier UCI-president David Lappartient i en pressemelding.

– Jeg vil takke Event Scotland, Glasgow Life, UK Sport og British Cycling for deres entusiastiske involvering i den første utgaven av dette historiske arrangementet. Det vil vise fram vår sport på en unik måte, med alle de forskjellige disiplinene på en internasjonal scene. Jeg er overbevist om at UCI Cycling World Champhionships vil bli en stor suksess, og jeg gleder meg enormt til å forberede det med våre skotske partnere, utbroderer franskmannen.

Dette blir ikke bare det første samlede UCI-VM, men også første gang VM i landeveissykling arrangeres i Skottland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ALT PÅ STELL: Slik så det ut da BMX-EM gikk som en del av mesterskapet i Glasgow 2018. Foto: Dan Istitene/Getty Images

Dette blir ikke første gang Glasgow er vertskap for store sportsbegivenheter. I 2014 ble Samveldelekene holdt i den skotske byen, og i 2018 var europamesterskapet på plass i nettopp Glasgow. Sistnevnte stiller mange av de samme kravene til vertsbyen som det fremtidige samlede verdensmesterskapet vil gjøre.

Sir Chris Hoy Velodrome var mer enn god nok for banesykkel-delen, mens landeveisrittene fant sted i bykjernen av Glasgow. Et senter ble bygget for europamesterskapet i BMX, og samme senter vil bli brukt i 2023.

Skottland som helhet, og ikke bare Glasgow, er å regne som vert, så enkelte øvelser vil trolig finne sted utenfor byen. Fort William, som ligger omlag to og en halv times kjøring nord for Glasgow, har tidligere hvert vertskap for VM i terrengsykling.

Plasseringen av mesterskapet i august vil trolig skape endringer i UCI sin landeveiskalender. Når i august mesterskapet vil finne sted er ikke bekreftet.

Cyclocross-VM er en av få grener som ikke er inkludert i mesterskapet.

Følgende VM vil bli arrangert i Glasgow 2023:

 • UCI Road World Championships
 • UCI Para-cycling Road World Championships
 • UCI Track Cycling World Championships
 • UCI Para-cycling Track World Championships
 • UCI Mountain Bike Cross-country World Championships
 • UCI Mountain Bike Downhill World Championships
 • UCI Mountain Bike Marathon World Championships
 • UCI Mountain Bike Cross Country Eliminator World Championships
 • UCI Trials World Championships
 • UCI BMX Freestyle Park World Championships
 • UCI BMX World Championships
 • UCI Indoor Cycling World Championships
 • UCI Gran Fondo World Championships

Tagget med: , , , ,

Les også disse