Kristoffer Skjerping. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

Skjerping nummer seks i Nederland

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 27.08.17 18:01

Del på    

Massespurt på siste etappe.

(procycling.no): Joker Icopal tok føringen inn mot mål på avslutningen i Ronde van Midden Nederland. Der ble det hele avgjort i en massespurt, hvor Alfdan de Decker (Lotto Soudal U23) var den raskeste. Belgieren vant foran Michael Carbel (Team Velonconcept) og Max Kanter (Devolopment Team Sunweb).

Kristoffer Skjerping gjorde det best av nordmennene, og spurtet inn til sjetteplass, mens Team Coop hadde svenske Gustav Höög som sin bestemann på en 14. plass.

Sammenlagt vant Kamil Gradek (One Pro Cycling), som ledet rittet etter den innledende lagtempoen lørdag. Polakken vant foran lagkameratene Steele Von Hoff og Tom Baylis. Skjerping ble også beste nordmann i sammendraget, med en ellevteplass.

Hagen i brudd

Carl Fredrik Hagen (Joker Icopal) kom seg med i bruddet på den andre og avsluttende etappen i Ronde van Midden Nederland. Joker leverte en god lagtempo på åpningsetappen, og etter at tidsavstandene ble halvvert i to, var det ni sekunder opp til sammenlagtleder Gradek for flesteparten på laget.

Hagen var imidlertid halvannet minutt bak etter lagtempoen, og var dermed ikke den største trusselen i sammendraget. Firemannsbruddet til Hagen ledet inn til de lokale rundene, hvor de ved passering én runde igjen, 17 kilometer før mål, holdt en ledelse på et drøyt minutt.

Inn mot mål falt avstanden fort, og bruddet ble hentet inn fem kilometer før mål. Dermed ble det en massespurt, hvor Alfdan de Decker var best.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse