<b>HAR FÅTT NY ARBEIDSGIVER:</b> Kristoffer Skjerping avslørte sitt valg av profflag på en pressekonferanse, fredag formiddag.

HAR FÅTT NY ARBEIDSGIVER: Kristoffer Skjerping avslørte sitt valg av profflag på en pressekonferanse, fredag formiddag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Skjerping klar for amerikansk profflag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.10.14 10:57

Del på    

21-åringen avslørte ny arbeidsgiver.

HØVIK (procycling.no): Bronsemedaljøren fra årets U23-VM, Kristoffer Skjerping, er klar for Garmin-Sharp.

Det bekreftet vestlendingen på en pressekonferanse fredag formiddag.

– Mange lag har tatt kontakt og vist interesse. Det startet med Sky, og min agent at hadde et møte med dem. Lampre har vært inne i bildet veldig lenge, og kom tilbake igjen etter VM. Samme dag som jeg tok bronse i Ponferrada, ringte Andreas Klier (sportsdirektør i Garmin, vår anm.) meg. Jeg har også snakket med Jonathan Vaughters selv. De satte pris på at jeg valgte dem. Jeg gleder meg.

– Hva var det Garmin fortalte deg som gjorde at du valgte dem?

– De ønsker å sette meg rett inn på klassikerlaget. Det blir rittene jeg skal fokusere mest på. Jeg skal kjøre nesten alle klassikerne. Både Sky og Garmin er store lag, men for meg var det ingen tvil, sier Skjerping til procycling.no.

Hadde flere tilbud
Team Joker-rytteren har også hatt tilbud fra Lampre-Merida og Bretagne Séchè Environnement (Vegard Stake Laengens franske arbeidsgiver). Også Team Cult Energy har vist interesse for unggutten.

Skjerping har levert en strålende sesong på sykkelsetet. Tidlig i sesongen ble han nummer to i U23-versjonen av Flandern rundt. I ungdommens Tour de France, Tour de l´Avenir, slo han til med etappeseier.

I Garmin skal han få sjansen i lagets klassikermannskap.

– Det er en del av planen at han skal få kjøre Paris-Roubaix og Flandern rundt i debutsesongen. Det er en stor fordel at han kan få muligheten der uten å kjøre med stort resultatpress, sier Gino Van Oudenhove i Team Joker.

– I hvilke løp tror du Skjerping kommer mest til sin rett i Garmin?

– Vi får nok se ham i klassikerne. Det er framtiden hans, men han kan også kjøre i mindre etappeløp og i enkelte massespurter. Det lurerste for ham er nok å fokusere på klassikerne i Nord-Europa, sier Van Oudenhove.

Toårsavtale
Skjerping håper han også kan få muligheten til å vise fram avslutningen sin i Garmin-trøya:

– Jeg vet jeg har en god avslutning i en mindre gruppe. Den håper jeg også å få vist fram, sier Skjerping.

Tyler Farrar har ofte hatt spurtansvaret i det amerikanske laget, men han går nå til MTN-Qhubeka. Når laget slås sammen med Cannondale neste år, blir Elia Viviani enn mann å satse på i avslutningene.

Skjerping har skrevet under en toårsavtale Slipstream og Cannondale.

Tagget med: , , ,

Les også disse