UVANT: Primoz Roglic slet i siste utforkjøring med en av lagkompisene sin sykkel. Foto: Skjermdump Eurosport Norge

Skjelven Roglic veltet i siste utforkjøring

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.05.19 17:18

Del på    

VIDEO: Kjørte inn i autovernet og tapte tid i sammendraget.

(procycling.no): Vincenzo Nibali klinte til i den famøse Civiglio-stigningen som var siste utfordring på giroens 15. etappe.

Richard Carapaz (Movistar) var den eneste som hang med over toppen, men i den påfølgende vanskelige utforkjøringen kjørte haien fra ecuadorianeren.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ble distansert, og i den vanskelige utforkjøringen ned fra Il Lombardia-klatringen virket han ikke å være på sitt beste. Rundt en sving bommet han, og endte i autovernet.

Se video av hendelsen her!

Sloveneren klarte dog å bremse ned såpass at han ikke tok skade av hendelsen. Men han tapte verdifull tid, og i neste sving var han også ustabil. Etter et sykkelbytte tidligere på etappen hadde han lagkompis Antwan Tolhoek sin sykkel de siste milene, og dermed ikke sin egen tilpassede sykkel.

Nibali hadde noen sekunder etter utforkjøringen, men fikk til slutt selskap av Carapaz og Yates. De arbeidet sammen til mål og var elleve sekunder bak bruddvinneren over målstreken. 40 sekunder bak stjernetrioen kom Primoz Roglic i mål.

Dermed økte Richard Carapaz sin ledelse til Roglic på andreplass som nå er oppe i 47 sekunder. Vincenzo Nibali er fremdeles nummer tre, 1:47 bak Movistar-lederen. Rafal Majka og Mikel Landa følger på de neste plassene.

Simon Yates (Mitchelton-Scott) klatret forbi Pavel Sivakov (Team INEOS) og er nå nummer åtte, 5:24 bak Carapaz.

Brudduo gjorde opp om etappeseieren

Mattia Cattaneo (Androni-Giocattoli) og Dario Cataldo (Astana Pro Team) fikk slippe av gårde i bruddet etter en lang kamp på omlag en time. Men så økte ledelsen raskt. 180 kilometer fra mål hadde de over 5 minutter. Så mye som 15 minutter fikk de å leke med før feltet begynte å kjøre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Inn i den siste Civiglio-stigningen hadde Cataldo og Cattaneo fremdeles over tre minutter. Men etter hardkjør fra favorittene var luken redusert til 59 sekunder over toppen med ni kilometer igjen.

Se Cataldo sin seier her!

De holdt unna til mål, der Cataldo var først inn på oppløpet. Astana-syklisten holdt trykket helt til målstreken og tok spurtduellen mot Cattaneo.

Slik gikk det til:

Adam Hansen (Lotto Soudal), Manuele Boaro (Astana Pro Team) og Michael Gogl (Trek-Segafredo) slapp nesten av gårde i dagens brudd, men det første angrepet ble til slutt hentet.

Etter 40 kilometer var det til slutt Mattia Cattaneo (Androni) og Dario Cataldo (Astana Pro Team) som slapp av gårde. De fikk raskt 15 minutter.

Inn i den første Ghisallo-stigningen ledet de to med 9:25. De to kjørte samlet gjennom de neste milene, men blant favorittene var det andre takter.

Yates offensiv

Mitchelton-Scott skrudde opp tempoet og klarte raskt å kjøre av mange av hjelperne til Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

Da de møtte etappens andre stigning, Colma di Sormano. Like etter at Bob Jungels (Deceuninck-QuickStep) måtte slippe så støtet Simon Yates.

Landa, Carapaz og Nibali gikk etter, men resten av favorittene kom etter hvert også opp igjen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Yates prøvde igjen, og strakk ledelsen opp til 15 sekunder. Det samlet seg dog over toppen.

Civiglio

I utforkjøringen måtte Primoz Roglic bytte sykkel. Sloveneren hoppet over på sykkelen til lagkompis Antwan Tolhoek.

Den velkjente Civiglio-stigningen avgjorde dagens duell mellom sammenlagtkanonene.

Yates slapp løs først, før Vincenzo Nibali klinte til med ti kilomter igjen, fulgt av den rosa trøya til Richard Carapaz.

De to var foran Roglic over toppen, men Nibali kjørte fra Carapaz i utforkjøringen.

Etappeseieren gikk til Cattaneo, mens Nibali ble best av favorittene.

Tagget med: , , , ,

Les også disse