Prøv Procycling Pluss idag

MÅTTE TREKKE SEG: Primoz Roglic veltet på lørdagens etappe i Dauphiné og er ute av rittet før den femte etappen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Skadet Roglic står av før siste etappe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.08.20 13:44

Del på    

Nok en storfavoritt forsvinner fra Critérium du Dauphiné.

(procycling.no): Mannefallet fortsetter i Critérium du Dauphiné.

Nå er det rittlederen som forsvinner. Primoz Roglic veltet på gårsdagens etappe, men virket ikke å være preget i stor grad mot slutten av etappen.

Til tross for synlige sår blant annet på venstre hofta og på venstre albue hadde sloveneren ingen problemer med å følge Thibaut Pinot sitt forsøk på de siste 300 meterne.

Like før siste etappe i det viktige oppladningsrittet til Tour de France startet offentliggjorde Jumbo-Visma at lederen måtte trekke seg.

«Som et resultat av velten i går så vil ikke Primoz Roglic, lederen av sammendraget og poengkonkurransen, starte den siste etappen. Utviklingen av skadene hans avgjør planene for de kommende rittene. God bedring, Roglic», skrev det nederlandske laget på Twitter.

I utgangspunktet er Tour de France, med start 29. august, neste ritt for mannen som har vært aldeles suveren siden restarten av sesongen.

Tidligere på lørdagens etappe så røk Steven Kruisjwijk, en annen Jumbo-Visma-kaptein, ut etter velt. Nederlenderen skadet skulderen og er nå usikker til Tour de France.

Også Emanuel Buchmann, som lå høyt oppe i sammendraget, gikk ned i samme velt. Bora-kapteinen sto også av.

Før start på lørdag sto Egan Bernal av grunnet trøbbel med ryggen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse