FERDIG: Vårsesongen til Philippe Gilbert er over, grunnet en velt i Amstel Gold Race. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Skadet Gilbert står over klassikere

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.04.17 10:51

Del på    

La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège ryker for Quick-Step-rytteren.

(procycling.no): Philippe Gilbert gikk i bakken under søndagens Amstel Gold Race, men Quick-Step rytteren kom seg opp på sykkelen igjen og endte opp med å ta sin fjerde seier i det nederlandske endagsrittet.

Etter premieseremoni og pressekonferanse merket 34-åringen smerter på høyre side av kroppen. Belgieren ble undersøkt på sykehus, og det ble funnet en mindre traume i syklistens høyre nyre. Dermed avslutter Gilbert vårsesongen, og står over både La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

– Da jeg veltet, så fikk jeg vondt, men tilbake på sykkelen og utover i rittet så ble det bedre og bedre. Smerten forsvant, men etter målgang kom de tilbake igjen. Så sammen med lagets lege bestemte vi oss for å undersøke det. Heldigvis er det ikke noe alvorlig, og om alt går bra så kan jeg begynne å trene igjen om en uke, sier Gilbert i en pressemelding.

Triumfer i både Flandern rundt og Amstel Gold Race gir Quick-Step-stjernen god grunn til å være fornøyd med vårsesongen, til tross for at ytterligere to seierssjanser ryker.

– Det er et av mine beste år. Det jeg har oppnådd gjør meg veldig glad. Å kjempe om seier både på brostein og i Ardenner-klassikerne, og å hjelpe laget til å bli best i verden gjør meg fornøyd.

– Men det er trist at jeg ikke kan være der i de andre rittene denne uka. Jeg var i god form, men vi har et solid lag og jeg er sikker på at de vil oppnå gode resultater.

Den unge franskmannen Julian Alaphilippe måtte melde forfall i forkant av Ardenner-klassikerne. Quick-Step må derfor klare seg uten både Alaphilippe og Gilbert i de to gjenværende klassikerne. Det belgiske lageret må nå sette sin lit til ryttere som Daniel Martin og Petr Vakoc.

Tagget med: , , ,

Les også disse