NÆRE SEIER: Anders Skaarseth avsluttet Tour de Bretagne som andremann i sammendraget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Skaarseth sekunder fra sammenlagtseier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.05.17 16:43

Del på    

Joker Icopal-rytteren ble nummer to i Tour de Bretagne.

(procycling.no): På en regntung og kaotisk avsluttende etappe i Tour de Bretagne forsøkte Anders Skaarseth og Joker Icopal å kapre sammenlagttriumfen. Det klarte de nesten.

Skaarseth startet etappen som tredjemann, 1:15 bak ledende Maxime Cam. Flavien Dassonville var andremann, seks sekunder foran nordmannen.

Mannen i ledertrøya fikk først tempotrøbbel, før han veltet med 25 kilometer igjen. Dermed var det plutselig Skaarseth og Dassnoville som skulle gjøre opp om sammenlagttriumfen.

Joker-syklisten maktet ikke å kvitte seg med franskmannen på de siste rundene, og dermed endte 21-åringen som andremann i sammendraget.

Italiensk etappevinner

Det så lenge ut til at Alex Turrin (Wilier Triestina-Selle Italia) skulle ta etappeseieren. Italieneren lå lenge alene i tet, men Elie Gesbert (Fortuneo Vital) og Andrea Vendrame (Androni Giacattoli) kom seg opp til Turrin med noen kilometer igjen. Duoen rykket fra, og inn på oppløpet var det Gesbert som ledet an.

Vendrame lå på hjul, og spurtet forbi franskmannen uten problemer. Skaarseth sin gruppe suste over målstreken like etter, og Joker-rytteren tok fjerdeplassen bak Stan Dewulf (Lotto Soudal U23).

Slik gikk det til:

Med skyer over Saint-Brice-en-Coglès la feltet ut på den avsluttende etappen i Tour de Bretagne 2017.

Det ble en aktiv start med atskillige bruddforsøk, men etter 25 kilometer var feltet fremdeles samlet. Joker Icopal var blant lagene som bidro i jakten på utbryterne.

Regnet kom med 117 kilometer igjen til mål, samtidig som en gruppe slapp løs fra hovedfeltet. 16 mann satt i tet, og Kristoffer Skjerping (Joker Icopal) var med som eneste nordmann.

Tetgruppa vokste ytterligere, og inne på de siste 100 kilometerne var den oppe i 28 mann. Tre ryttere jaget 30 sekunder bak, mens hovedfeltet fulgte halvannet minutt bak lederne.

Joker jager bruddet

Maxime Cam, lederen i sammendraget, og andreplasserte Flavien Dassonville satt blant de 28, dermed tok Joker Icopal ansvar i hovedfeltet. Kristoffer Skjerping tok ingen føringer i tetgruppa, og Joker-toget nærmet seg noe. 1:15 skilte de to gruppene med 65 kilometer igjen av Tour de Bretagne.

To mann mistet kontakten med bruddet, og de 26 som satt igjen økte tempoet. Avstanden var oppe i 1:30 igjen med fem mil til mål.

Tetgruppa sprakk opp inne på de lokale rundene i Fougères, og Alex Turrin (Wilier Triestina-Selle Italia) lå alene i tet med drøye 30 kilometer igjen. 15 ryttere, inkludert Skjerping, fulgte 40 sekunder bak Wilier Triestina-rytteren. Hovedfeltet tapte terreng, og var nå over to minutter bak.

Ledertrøya velter

Sammenlagtlederen Cam var uheldig i det kraftige regnværet, og veltet med 25 kilometer igjen.

Skjerping-gruppa nærmet seg Turrin noe, og var 20 sekunder bak italieneren med to gjenstående runder.

Anders Skaarseth (Joker Icopal) kjørte fra hovedfeltet, og vart snart oppe med en preget Maxime Cam.

Rittlederen slet med tempoet. Cam hadde over minuttet å gå på i sammendraget til andremann Dassonville, og var 20 sekunder bak konkurrenten i løypa, men luka ble stadig større.

Skjerping venter

Dassonville sin gruppe, like bak Turrin i tet, økte til over minuttet på Cam. Skjerping satte seg opp, og ventet på en jagende Anders Skaarseth med halvannen runde igjen.

Joker-rytteren som startet etappen som tredjemann i sammendraget kom seg opp til Dassonville. Med en akterutseilende Maxime Cam var det disse to som nå kjempet om sammenlagtseieren.

Like før den siste runden støtet en mann fra Skaarseth-gruppa, og tok opp jakten på Turrin i tet. Italieneren hadde ti sekunder da klokka klang og markerte at kun én runde på ni kilometer gjensto.

Elie Gesbert (Fortuneo Vital) var mannen som jaktet på Turrin. Fortuneo-rytteren vant søndagens etappe, og var tydeligvis fortsatt i godt slag. Han var straks oppe hos Turrin, og støtet med en gang, men franskmannen sitt solostunt varte ikke lenge. Han ble kjørt inn av Turrin og Andrea Vendrame (Androni Giacattoli) som hadde støtet fra Joker-gruppa.

Trioen ble straks til to da Turrin begynte å merke alle kilometerne med kjør i front, og måtte slippe Vendrame og Gesbert.

Fortuneo Vital-rytteren førte an inn på den siste kilometeren, med Androni-syklisten på hjul.

Vendrame slo franskmannen i spurten, mens Skaarseth sin gruppe fulgte like bak. Joker-rytteren ble nummer fire på etappen, og tok andreplassen i sammendraget.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse