NESTEN: Anders Skaarseth måtte ta til takke med andreplassen i GP Marcel Kint. FOTO: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Skaarseth på andreplass i Belgia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.09.17 17:32

Del på    

– Surt å være så nærme, sier Joker Icopal-rytteren.

(procycling.no): Anders Skaarseth var meget nære seier i mandagens GP Marcel Kint. Det belgiske endagsrittet ble avgjort i en spurt mellom fire ryttere, der Joker Icopal-rytteren kom til kort.

Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise) var raskest av de fire, og sørget dermed for hjemmeseier. Skaarseth spurtet inn til andreplass. Olivier Pardini (WB Veranclassic) tok den siste pallplassen.

– Jeg åpnet spurten først med 250-300 meter igjen, og ble akkurat passert med 20 meter igjen. Det var surt å være såpass nærme, forteller Skaarseth overfor procycling.no.

– Det var et veldig tøft ritt med mye regn og sidevind gjennom hele dagen. Det var skikkelig utskilling, men hele laget kjørte veldig bra. Vi var aldri på etterskudd underveis, skildrer Joker-syklisten.

Rasmus Fossum Tiller vant spurten om femteplassen fra en gruppe på seks ryttere. Der satt også Henrik Evensen (SEG Racing Academy).

Det norske kontinenatllaget var meget aktive gjennom rittet. Rasmus Fossum Tiller satt lenge med i tetgruppa, men var ikke med da det avgjørende bruddet gikk.

Kristoffer Halvorsen satt lenge i et brudd i teten sammen med nettopp Jonas Rickaert. Brudduoen kjørte sammen i mange mil, men ble hentet av en større gruppe med noen mil igjen til mål.

Kvartetten som skulle gjøre opp om seieren slet seg løs med kun fem kilometer igjen, og samarbeidet inn mot målstreken i Zwevegem. Etter 186 kilometer var det Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Anders Skaarseth (Joker-Icopal), Justin Oien (Caja Rural-Seguros RGA) og Olivier Pardini (WB-Veranclassic-Aqua Protect) som gjorde opp om seieren.

Tirsdag venter et kermessritt på Joker-laget, og om kort tid er det VM som gjelder. For Skaarseth var GP Marcel Kint et av de siste rittene for 22-åringen før mesterskapet i Bergen.

– Kroppen og formen føles bra, så jeg tar med meg det videre frem mot VM.

Tagget med: , , , ,

Les også disse