Prøv Procycling Pluss idag

NÆRE SEIER: Anders Skaarseth tok femteplassen i U23-Flandern rundt.. FOTO: Cykleforbundet

Skaarseth på femteplass i U23-Flandern

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.04.17 17:25

Del på    

– Jeg burde vært på pallen.

(procycling.no): Anders Skaarseth ble beste nordmann i lørdagens U23-utgave av Flandern rundt. Ingen klarte å gjøre noe med suverene Edward Dunbar.

I gruppen bak Dunbar fulgte elleve rytter, inkludert Anders Skaarseth. Joker Icopal-syklisten spurtet inn til en plass blant de ti beste.

– Det var et kult hardt ritt, men det var en liten gruppe på slutten. Så jeg burde vært på pallen. Men sånn er det. jeg er litt skuffet for min egen del, men laget kjørte bra, sier Skaarseth etter målgang i en video på Cykleforbundets facebook-side.

Uheldige nordmenn

De norske landslagssyklistene har gjort det godt i rittet de siste årene. Amund Grøndahl Jansen tok fjerdeplass i 2016, Truls Korsæth ble nummer tre i 2015, mens Kristoffer Skjerping spurtet til andreplass i 2014. Det ble en ny topplassering også i år, men landslagssjefen var ikke helt fornøyd.

– Det var stang ut. Tre velt, punkteringer. Det vet vi vi må prøve å komme oss unna i Flandern. Anders var uheldig han og, og punkterte. Ingen store uhell, men mange små som gjør at ballen ruller utenfor, sier Kristiansen.

Ole Forfang var også blant rytterne med uflaks. 22-åringen kom i mål i gruppen bak Skaarseth.

– Jeg er skuffet. Jeg veltet i bunnen av Oude Kvaremont. Og brukte mye krefter på å kjøre meg opp. Jeg følte meg forholdsvis bra, men måtte kjøre alt jeg hadde, og var ganske kokt da jeg kom opp. Jeg hang nesten med i gruppa til Anders, forteller Forfang.

Med tredjeplass i Gent-Wevelgem, og femteplass i Flandern rundt, har U23-gutta åpnet sesongen godt. Men Kristiansen ville helst sett landslaget prege lørdagens ritt i enda større grad.

– Vi er bortskjemte. Når vi legger såpass mye i det som vi gjør, så forventer vi og håper. En femteplass er langt fra noen katastrofe, men man håper på pallen. Og vil gjerne være mer med i kampen om seieren. Det var vi ikke i dag, konkluderer landslagssjefen.

Støtet opp Eikenberg

Med ti kilometer igjen ledet en duo med 50 sekunder på forfølgerne. Skaarseth-gruppa, tok da opp jakten på teten etter å ha rykket fra feltet opp Eikenberg.

I teten støtet Dunbar fra sin franske bruddkamerat Alexey Brunel, og fortsatte som ensom leder av U23 Flandern rundt.

Iren økte ledelsen, og hadde 40 sekunder til Brunel med kun noen kilometer igjen. Skaarseth sin gruppe spiste snart opp franskmannen, og jaget videre etter Dunbar i tet.

Dermed endte det i irsk jubel for Edward Dunbar, mens Joker Icopal-syklisten ble bestemann fra det norske U23-landslaget.

Foss i brudd

På en tidligere passering av den avgjørende Eikenberg-bakken prøvde Tobias Foss seg i brudd. 19-åringen fikk med seg tre mann, og kjørte i tet med 33 kilometer igjen.

Duoen som til slutt utgjorde vinnerbruddet, Brunel og Dunbar, utgjorde to fjerdedeler av Foss sin gruppe.

Et redusert hovedfelt tok etter hvert igjen Joker Icopal-rytteren, mens Brunel og Dunbar fortsatte lenger framme. 30 mann satt da i forfølgergruppa, derav tre nordmenn. Ole Forfang, Anders Skaarseth og Tobias Foss.

Til slutt var det den meste erfarne Flandern-syklisten på U23-langslaget, Anders Skaarseth, som leverte det beste resultatet.

Tagget med: , , ,

Les også disse