LANGT FRAMME: Anders Skaarseth har vært blant de åtte beste på samtlige av de tre første etappene i Tour de Bretagne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Ny sjetteplass på Skaarseth

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 27.04.17 16:34

Del på    

Beste nordmann i Tour de Bretagne for tredje dag på rad.

(procycling.no): Torsdag fortsatte det franske 2.2-rittet Tour de Bretagne med nok en småkupert etappe, og for tredje dag på rad var det Anders Skaarseth som stod for den beste plasseringen blant de norske.

Utbryterne ble hentet like før mål, og i spruten var italienske Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) raskest. Stan Dewulf (Lotto-Soudal U23) og Yannis Yssaad (Armée de Terre) endte på plassene bak italieneren.

Skaarseth har vært langt framme på de to foregående etappene, og 21-åringen fulgte opp med å ta sin tredje strake topp ti-plassering i det franske rittet med torsdagens sjetteplass.

Tiller angrep fra bruddet

Det tok tid før bruddet kom av gårde, og da en trio endelig fikk en luke som holdt noen mil, så var feltet raske ved å hente det inn igjen.

Inne på de fire siste milene satt Rasmus Fossum Tiller med i en gruppe på tolv ryttere som ledet an i rittet, men utbryterne hadde bare 30 sekunder med åtte kilometer igjen.

I finalen startet støtingen i bruddet, og Fossum Tiller prøvde seg med tre kilometer igjen.

– Jeg ledet ikke så lenge, men jeg måtte prøve å gå når feltet nærmet seg, forteller Tiller i en SMS til procycling.no.

20-åringen forsøkte, men maktet ikke stå i mot det jagende feltet.

– Jeg var dessverre helt tom for krefter, og ble hentet da det var igjen 1,5 kilometer.

Fredag venter enda en småkupert etappe på unggutten og Joker Icopal.

Slik gikk det til:

Starten på den tredje etappen gikk rundt klokken 12:30 etter 7,7 kilometer med nøytral sone.

Åpningen på etappen var fartsfylt, med flere bruddforsøk. Andreas Vangstad (Sparebanken Sør) var en del av en gruppe som fikk en liten luke på forfølgerne, men etter 18 kilometer var det fremdeles samlet felt.

Ole Forfang (Joker Icopal) støtet etter 55 kilometer, men heller ikke dette forsøket resulterte i dagens brudd. Kort tid etter var Kristoffer Skjerping  (Joker Icopal) først over etappens første kategoriserte stigningen.

Petter Theodorsen (Sparebanken Sør) var neste nordmann i et bruddforsøk, men til slutt var det Maxime Daniel (Fortuneo-Vital Concept), Jérémy Leaveau (Roubaix-Lille Métropole) og Maxime Le Lavandier (Côtes d’Armor-Marie Morin) som utgjorde etappens første ordentlige brudd.

Med 70 kilometer igjen var avstanden oppe i 3:20 for trioen i front.

Det ble dog ikke mer enn en time i teten for de tre, som ble hentet igjen med drøye fire mil til mål.

Rasmus Fossum Tiller (Joker Icopal) lurte seg med i en gruppe på tolv ryttere like etter. Dusinet i front hadde, på det meste, 2:20 til hovedfeltet.

Inn på de siste rundene begynte avstanden til forfølgerne å synke for Tiller sin gruppe. Med 16 kilometer til mål var den nede i 1:15.

Joker Icopal-rytteren støtet med tre kilometer igjen til mål, men med 300 meter igjen ble også han hentet av hovedfeltet.

I spurten var det Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) som klarte seg best, og stakk av med seieren.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse