VANT: Etter en lang dag i brudd kunne Chris Juul-Jensen juble for etappeseier i Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

VANT: Etter en lang dag i brudd kunne Chris Juul-Jensen juble for etappeseier i Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Sjelden seier til danske etter lang dag i brudd

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.06.18 16:29

Del på    

Regntung etappe i Tour de Suisse, hvor bruddet lyktes.

(procycling.no): Danske Chris Juul-Jensen vinner svært sjeldent sykkelritt. 28-åringen er en lojal og kjøresterk hjelperytter, men på tirsdagens etappe i Tour de Suisse fikk han gå i brudd og skulle lykkes med å holde hele veien til mål.

Etter en lang dag i brudd i et heftig regnvær holdt han unna for hovedfeltet over dagens siste klatring, før han kjørte fra den siste overlevende fra bruddet, Nans Peters (AG2R La Mondiale), i utforkjøringen mot mål.

De siste 2,5 kilometerne var feltet nær, men Mitchelton-Scott-rytteren viste styrke og kunne ta seg god tid til å feire seieren på flystripen i Gstaad.

– Jeg er overveldet

Seieren var Juul-Jensens tredje seier som proff og han hadde ikke troen på at det skulle lykkes for bruddet i rittets tidlige faser.

– Vi hadde to minutter i bunnen av klatringen og da begynte bruddet å tro at det faktisk var mulig [å holde unna] og ja, jeg er overveldet, forteller han.

– Etter å ha kommet ut av en strålende Giro med Mitchelton-Scott følte jeg at jeg var i god form. Når Peters angrep så holdt jeg ham på relativt nær avstand og jeg kunne se at han kanskje tok svingene litt saktere enn meg. Jeg tettet luken og bestemte meg for å gjøre det meste ut av det, før det var for sent.

I utforkjøringen holdt avstanden seg stabil, men hovedutfordringen lå i det flate partiet på flystripen i Gstaad, men til slutt kunne han slippe ut et stort seiersbrøl.

– Det var lange tre kilometer inne på flystripen, men det var en fantastisk følelse og spesielt å være her i Sveits med kongen av Sveits på laget, Michael Alabasini. Jeg er glad for et godt resultat.

(artikkelen fortsetter under)

Fullt fokus på Saanenmoser

Etter to etappe spekket med litt kortere knekkere, som likevel endte i massespurt, var det tid for lengre bakker og større utskillelse på den fjerde etappen av Tour de Suisse.

På den 189,2 kilometer lange etappen handlet det meste om de siste 20 kilometerne, hvor man skulle over Saanenmoser (7,2 kilometer à 4,6 prosent stigning), før man stupte utfor mot mål i Gstaad.

En gruppe bestående av seks ryttere slet seg løs tidlig på etappen, før dagens første kategoriserte stigning og skulle gi hovedfeltet kamp helt til døren.

Holder feltet på avstand

Gruppen bestod av Chris Juul-Jensen, (Mitchelton – Scott), Silvan Dillier, Nans Peters (AG2R La Mondiale), Nathan Brown (EF Education First-Drapac), Mark Christian (Aqua Blue Sport) og Paul Ourselin (Direct Energie), og de seks samarbeidet svært godt.

Etter å ha holdt en ledelse som lå jevnt rundt seks minutter lenge begynte hovedfeltet å hente inn tiden igjen. Men i det tunge regnet fikk de det tøft og inn på de siste to milene hadde de fremdeles to minutter.

(artikkelen fortsetter under)

KREVENDE FORHOLD: Bruddet på vei opp Saanenmoser i regnværet. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

På vei opp Saanenmoser slet Juul-Jensen og Peters seg løs, og duoen fortsatte å holde hovedfeltet unna. Over toppen hadde Peters en liten luke, men Juul-Jensen kjørte ham inn igjen. Bare 16 sekunder senere fulgte feltet, men i den våte utforkjøringen maktet de ikke å hale inn noe tid.

Dansk seier

Mot slutten av nedkjørselen går Juul-Jensen fra Peters og distanserer ham raskt. Dansken viste ingen tegn til svakhet og holdt høy fart. Inn på flystripen i Gstaad kunne han se feltet et lite stykke bak seg, men de kom ikke raskt nok.

Inn på den siste kilometeren hadde han fremdeles en betydelig luke og i det han svingte inn på det siste strekket kunne han begynne å smile.

Mens Juul-Jensen jublet for seier ble det spurtet om de øvrige plasseringene bak. Peters ble hentet på oppløpet og Michael Matthews (Team Sunweb) ledet an i hovedfeltet, åtte sekunder bak Mitchelton-Scott-rytteren.

På tredjeplass fulgte Yves Lampaert (Quick-Step Floors), mens sammenlagtleder Stefan Küng (BMC) kom inn med hovedfeltet og beholder dermed den gule ledertrøyen.

Tagget med: , , ,

Les også disse