MED I 2011: Thor Hushovd kom seg trygt ned Col d'Aubisque i 2011, og vant etappen. Foto: Tim De Waele

Siste fjelletappe i Tour de France kan bli endret

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.06.18 17:03

Del på    

Jordskred har ødelagt nedkjøringen fra Col d’Aubisque.

(procycling.no): Ruten for den siste fjelletappen i årets Tour de France kan måtte bli modifisert. 27. juli venter 200 Pyreneene-kilometere med start i Lourdes og målgang i Laruns.

Med to mil igjen er rytterne på toppen av det velkjente Tour-fjelle Col d’Aubisque. Nesten 20 kilometer med utforkjøring gjenstår da før målstreken. Det er dette veistrekket som nå har blitt ødelagt.

Forrige uke preget tungt regnvær den vestlige delen av fjellkjeden, noe som førte til flom i området. Lokalavisa La République des Pyrénées melder om store skader i regionen, blant annet i utforkjøringen ned Col d’Aubisque der jordskred har fjernet deler av veien på flere steder.

Med en drøy måned på seg er plan A foreløpig å forsøke å få reparert veiene før Tour-feltet skal kaste seg ned utforkjøringen. Men samarbeid vil også starte med rittarrangør ASO for å finne en alternativ rute om arbeidet ikke er fullført innen 27. juli.

Dette er ikke første gang at været har skapt vanskeligheter for Tour de France. I 2015 ble Col du Galibier erstattet av Col de la Croix de Fer på den 20. etappen. Også da var jordskred årsaken.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse