Prøv Procycling Pluss idag

FRUSTRERT: Thibaut Pinot tapte verdifull tid i sammendraget på etappe 10. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Sint Pinot vil innhente tapt tid i Pyreneene

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 17.07.19 07:34

Del på    

– Jeg skal tenke på dette på Tourmalet.

(procycling.no): Det så usedvanlig lyst ut for Thibaut Pinot da Groupama-FDJ-kapteinen stjal viktige sekunder på rivalene med et sent angrep på den 8. etappen. En offensiv og årvåken Pinot lå på hælene til Julian Alaphilippe idet duoen støtet seg bort fra favorittgruppen i siste bakke.

De 20 sekundene tjent på etappen til St-Étienne, skulle imidlertid forsvinne som dugg for solen to dager senere. På veiene inn til Albi havnet den franske favoritten i bakleksa, da Deceuninck – Quick Step og Team Ineos ante faren i lufta og sendte alle mann til pumpene. Ut av sidevinden som splittet feltet i tre grupper, skulle Pinot tapte hele 1:40 til blant andre Geraint Thomas, Egan Bernal, Julian Alaphilippe, Steven Kruijswijk, Romain Bardet, Adam Yates og Nairo Quintana.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Pressekonferansen var ment til bli en munter affære for franskmannen som, sett bort i fra det store tidstapet på etappe ti, hadde åpnet touren sterkt. I Albi var det derimot en bitter Pinot som møtte pressen.

– Det var ikke de andre om tok 1:40, det var faktisk vi som tapte 1:40. Det var tøft å akseptere, sier Pinot.

– Vi føler masse sinne og frustrasjon, dette hadde vi ikke fortjent. Det blir ekstra hardt å akseptere, for før dette hadde vi ikke gjort noen feil. Vi har gjort én feil, og der og da var vi ikke gode nok som lag, sier 29-åringen med en podieplass og to etappeseire i touren fra tidligere.

FRANSK ALLIANSE: Alaphilippe og Pinot på offensiven i siste bakke på den 8. etappen lørdag. FOTO: Getty Images.

Jakob Fuglsang (Astana), Richie Porte (Trek-Segafredo) og Rigoberto Urán (EF Education) havnet i samme gruppe som Pinot, men Movistars Mikel Landa tapte over to minutter.

Pinot, vinneren av etappen til Porrentruy i 2012 og til Alpe d’Huez i 2015, vil nå ha en tøff oppgave med å hente inn det tapte. Første mulighet vil være i Pyreneene som starter torsdag.

På etappe 12 til Bagneres-de-Bigorre skal rytterne over både col de Pyresourde og Horquette d’Ancizan, dagen etter venter en små-kupert, 27 kilometer lang tempo i Pau. Deretter dra det seg til med målgang på Tourmalet på etappe 14 og Prat d’Albis på etappe 15 – to etapper pakket med brutale klatremetere.

I de kommende dagene sier Pinot at han skal forsøke å gjøre tidstapet til en motivasjonsfaktor.

– Det er en stor skuffelse, det skal jeg ikke legge skjul på, men dette kan også være en styrke, sier Pinot optimistisk.

– På morgenen av tempoen vil jeg tenke på dette, og det vil jeg også på Tourmalet. Dette er ingenting sammenliknet med giroen i fjor, sier franskmannen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter 19 etapper lå Pinot oppe på tredjeplass i Giro d’Italia 2018, før han kollapset totalt på Col de Saint-Pantaléon på etappe 20 grunnet lungebetennelse.

– Vi burde vært mer oppmerksom. Splitten skjedde bare to ryttere foran meg. Det er frustrerende å tenke på. Men det er flere ryttere som er i samme situasjon som meg nå. De kjenner nok på samme frustrasjon.

Tagget med: ,

Les også disse