Prøv Procycling Pluss idag

UTESTENGT: Simon Yates har allerede sonet store deler av sin straff. Her fra fjorårets Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Simon Yates utestengt i fire måneder

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.06.16 17:59

Del på    

Orica-GreenEDGE-rytteren går glipp av Tour de France.

Etter den sjette etappen av Paris-Nice testet Simon Yates positivt for det forbudte stoffet terbutaline.

Fredag felte UCI dom i saken. I en pressemelding skriver det internasjonale sykkelforbundet at 23-åringen får en utestenges i fire måneder etter et utilsiktet brudd på antidopingreglene.

Regelverket sier at straffen løper fra datoen prøven ble tatt, den 12. mars. Dermed kan briten delta i konkurranser igjen den 11. juli.

I en pressemelding tidligere i år kunne Orica-GreenEDGE fortelle at stoffet hadde blitt gitt til Yates i form av astmamedisin som behandling av rytterens dokumenterte astmaproblem. Laglegen innrapporterte dette ved dopingkontrollen, men gjorde en administrativ blemme. Det hadde ikke blitt søkt om det nødvendige medisinske fritaket.

Det britiske talentet har ikke syklet ritt siden starten av april, og går nå glipp av sommerens Tour de France. Han er dog tilgjengelig til Polen rundt som starter 12. juli.

Yates-saken minner om det Vegard Robinson Bugge opplevde da han testet positivt for samme stoff under Tour des Fjords i 2015. Robinson Bugge fik også en straff på fire måneder.

Tagget med: , , ,

Les også disse