SKIFTER BEITE: I 2021 og 2022 skal Matteo Trentin være lagkamerat med Alexander Kristoff og Fernando Gaviria i UAE-Team Emirates. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

– Sikter mot grønn trøye i Tour de France

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.09.20 10:47

Del på    

Matteo Trentin blir lagkamerat med Alexander Kristoff.

(procycling.no): Hviledagen i Tour de France drar gjerne også med seg noen rytterovergangen. BORA-hansgrohe melder at de har signert Wilco Kelderman, mens UAE-Team Emirates sto på stortromma og avslørte at de har sikret seg signaturen til Matteo Trentin.

Ettersom CCC-laget er nære ved å havarere, har mange lag kontaktet italieneren for å høre om framtidsplanene hans. Også i touren har han markert seg med å utfordre Peter Sagan i kampen om den grønne poengtrøya.

Nå har han imidlertid havnet litt bakpå og ligger kun plassert på 5.-plass, med fem poeng mer enn Alexander Kristoff.

Ryktebørsen har lenge koblet Jasper Philipsen til Deceuninck-Quick Step. Med både Fernando Gaviria, Kristoff og nå Trentin i stallen, vil det ikke overraske noen om en av lagets raske avsluttere forsvinner ut.

– Har noe uoppgjort med VM

Trentin er en spurter som også går bra i kupert terreng. Han har også gjort en god figur i brosteinsklassikerne, men mangler en stor triumf etter blant annet to andreplasser i Paris-Tours og flere topp 15-plasseringer i både Flandern rundt og Milano-Sanremo.

– Jeg har fremdeles noe uoppgjort med VM, sier Trentin i en pressemelding fra laget.

31-åringen skred fram som den store favoritten underveis i fellesstarten i Yorkshire, men endte opp med å tape spurtduellen mot Mads Pedersen.

– Så er det Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix. Jeg vil også gjerne sikte mot grønn trøye i Tour de France, så klart mens jeg samtidig jobber for målsettingen laget setter seg i sammendraget, påpeker han.

Søkte et langsiktig prosjekt

I fjor syklet Trentin solo inn til etappeseier i Gap. Etter at det ble klart at skoprodusent CCC ønsket seg ut av sykkelsponsoratet på grunn av sviktende salg, er det mange som har vist interesse for italieneren.

– Å finne et lag som har et langsiktig og ambisiøst prosjekt er ikke enkelt akkurat nå, og jeg er stolt over at jeg ble vist tilliten til å bli en del av det, sier Trentin.

Han har skrevet under en toårig avtale med UAE-Team Emirates.

Tagget med: ,

Les også disse