GIRO+TOUR: Landa ønsker å sykle både Giro d'Italia og Tour de France i 2019. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Sikter mot Grand Tour-dobbel

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 29.11.18 09:48

Del på    

– Dette vil påvirke fremtiden min.

(procycling.no): Mikel Landa planlegger å sykle både Giro d’Italia og Tour de France i 2019 dersom laget hans Movistar gir han muligheten til å boltre seg i begge Grand Tour-rittene neste sesong.

– Jeg vil sykle både giroen og touren. Jeg skal snakke med (teamsjef) Eusebio (Unzue) og se hva som skjer, sier Landa til AS.

Neste års Giro d’Italia består blant annet av 58 kilometer tempo og fem toppavslutninger i fjellene. Landa vil ha fem uker til restitusjon før han eventuelt slutter seg til Movistars Tour-lag ledet av Nairo Quintana.

– Vil det påvirke meg i touren? Det tror jeg ikke. Det har vært mange fjell den siste uken i Italia i senere år, og mange klarer seg godt i touren, sier Landa.

Ny sjanse i touren?

Landa fikk sitt store Grand Tour-gjennombrudd i 2015 da han vant to etapper og endte på tredjeplass sammenlagt i Giro d’Italia. Prestasjonen banet vei for en overgang til Team Sky, før han signerte med Movistar i 2018. 

Landa stilte opp i Tour de France sammen med Alejandro Valverde og Quintana i år, men Movistar fikk ikke fulltreff – trass i Quintanas etappeseier, Landas sjuendeplass til slutt og Movistars seier i lagkonkurransen.

– Hva jeg klarer å oppnå i disse rittene vil påvirke fremtiden min. Jeg håper å skape hodebry for de som enten må forlenge kontrakten min eller signere meg, sier Landa – hvis nåværende kontrakt løper ut i 2020.

Det er ventet at Movistar vil kunngjøre rittprogrammene til Valverde, Quintana og Landa under en treningsleir i desember. 

Tagget med: ,

Les også disse