Prøv Procycling Pluss idag

KARRIERENS STØRSTE: En stor skalp for Dylan Teuns da han i dag sikret sammenlagtseieren i Polen rundt. FOTO: EPA/Grzegorz Momot POLAND OUT

Sikret sammenlagtseieren med et nødskrik

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 4.08.17 19:14

Del på    

Sekundstrid i Polen rundt.

(procycling.no): Den siste og avgjørende etappen av Polen rundt var en ordentlig haikjeft, med hele seks kategoriserte stigninger i en rundløype på 66 kilometer, som skulle sykles to ganger. I enkelte av bakkene møtte rytterne vegger, med opp mot 22 prosent stigning.

Regjerende verdensmester Peter Sagan preget den tøffe etappen ved å gå i brudd og gikk etter hvert solo. Bora-hansgrohe-rytteren kjørte strålende, men ble til slutt hentet. I den avgjørende klatringen gikk lagkamerat Rafal Majka avgårde sammen med sammenlagtleder Dylan Teuns (BMC) og Wout Poels (Team Sky). De tre kjempet en sekundkamp om sammenlagtseieren, men var lite interessert i å samarbeide med hverandre.

Sekundstrid

Til slutt kom Adam Yates, Jack Haig (Orica-Scott), Wilco Kelderman, Sam Ooomen (Team Sunweb), Domenico Pozzovivo (AG2R) og Tejay Van Garderen (BMC) opp til trioen, og det endte med en spurt i Bukowina Tatrzanska. Her var det Wout Poels som var den raskeste og stakk av med etappeseieren, foran Yates og Majka.

Dermed berget Teuns sammendraget med bare to sekunder til Majka, som plukket opp fire bonussekunder i spurten. Poels tok ti bonussekunder via seieren sin, og havnet dermed på tredjeplass i sammendraget, tre sekunder bak Teuns.

Dette var Teuns’ andre sammenlagtseier på bare et par uker, etter han også vant Tour de Wallonie sammenlagt.

Eiking nummer tolv

Odd Christian Eiking lå svært godt posisjonert til å stikke av med en topp ti-plassering for bare få etapper siden, men FDJ-rytteren tapte dessverre tid på gårsdagens etappe og falt ned fra en femte- til 13. plass.

I dag var den norske klatreren imidlertid godt kjørende igjen og syklet inn 54 sekunder etter vinneren, og endte dermed på en svært solid 13. plass i sammendraget.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse