Prøv Procycling Pluss idag

Belgium's Thomas De Gendt (R) and Great Britain's Stephen Cummings ride in the fog in a breakaway during the 214,5 km twelfth stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race on July 13, 2017 between Pau and Peyragudes. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD

Sier fra seg VM-plass

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.09.17 16:04

Del på    

Cummings føler seg ikke godt nok forberedt for å kjøre VM-tempoen.

(procycling.no): Steve Cummings (Dimension Data) er en av de mest kjøresterke rytterne i feltet, og etter en noe trøblete vår i år, samlet han seg og ble britisk mester både på fellesstart og tempo før årets Tour de France.

Det britiske sykkelforbundet tok ut Chris Froome (Sky) og Cummings til å representere dem under den spektakulære VM-tempoen neste onsdag, men Cummings har valgt å takke nei til plassen han har fått tildelt.

Han begrunner det med at han har fått for lite tid til forberedelse før mesterskapet.

– 15.august fikk jeg beskjed om at jeg kom til å være reserve på tempoen, så jeg bestemte meg for å fokusere på VM fellesstart, endagsrittene Canada og de italienske rittene. Jeg ble overrasket da jeg fikk vite åtte dager før VM at jeg hadde blitt valgt ut for å kjøre tempoen. Jeg kan ikke forberede meg for tempo-VM i åtte dager med utgangspunktet jeg har nå. Så jeg føler jeg ikke kan rettferdiggjøre min egen deltagelse, og foretrekker å konsentrere meg om andre målsetninger for laget mitt, sier Cummings ifølge cyclingnews.com.

Tao Geoghan Hart (Sky) kommer inn som reserve for Edvald Boasson Hagens lagkamerat.

Cummings ble vraket fra britenes fellesstartlag, noe han er skuffet over. Han virker heller ikke særlig fornøyd med å ikke få muligheten til å forberede seg optimalt til neste ukes VM-ritt.

– For å hevde meg på temposykkelen, trenger jeg tid til å trene spesifikt på temposykkelen. Det har jeg ikke fått gjort i det siste. I og med at jeg ikke får gjort mitt beste, føler jeg det er riktig å gi plassen til en annen rytter, utdyper Cummings.

VM-tempoen for herrer går onsdag 20.september. Se komplett program for mesterskapet her!

Tagget med: ,

Les også disse