GOD MARGIN: Christophe Laporte tok en overlegen seier i Tour Cycliste International La Provence. FOTO: La Provence

Sesongens andre i overlegen stil for Laporte

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.02.18 17:58

Del på    

Fortsetter den fine flyten i Tour La Provence.

(procycling.no): Hovedsakelig opererer 25 år gamle Christophe Laporte som Nacer Bouhannis opptrekker, han har de siste ukene fått kjøre for egne sjanser.

Mens Bouhanni åpner sesongen i ørkenen med Dubai Tour og Tour of Oman, innledes sesongen til Laporte i langt mer kjølige omgivelser, sør i Frankrike ved Middelhavet.

I Etoile de Bessèges stakk han av med seieren på den andre etappen, etter at Bryan Coquard slo til med en prematur feiring, og fredag fortsatte han å vise fin form i Tour Cycliste International La Provence.

Best i teknisk finale

Inn på det tekniske oppløpet i Istres, var det baskeren Julen Irizar (Euskadi-Murias) som ledet an. 22-åringen lå klokt plassert, med tanke på at det var to svinger inne på de siste 300 meterne.

Han feilberegnet imidlertid den første 90-graders svingen mot høyre, og måtte bremse veldig ned. På innsiden smatt Laporte forbi. Franskmannen tok svingen perfekt og tok med seg farten gjennom svingen.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Med momentumet fra svingen var det ingen som hadde sjans til å ta igjen Cofidis-rytteren, som gjennom den siste, slake venstresvingen hadde full kontroll og kunne ta seg god tid til å juble.

På de neste plassene fulgte Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini) og Pierre Barbier (Roubaix Lille Métropole).

Doblet antall seire

Den unge spurteren, som har vært profesjonell i Cofidis siden 2014, har ikke hatt en overflod av seire så langt i karrieren.

Med dagens seier har han like mange seire i 2018 og på to måneder, som han har til sammen tidligere i karrieren.Han har tidligere vunnet Tour de Vendée ved to anledninger, i 2017 og 2015.

Etter Tour La Provence fortsetter Laporte sesongen i Tour Cycliste International du Haut Var Matin, før det bærer videre til den belgiske brosteinshelgen med Omloop Het Nieuwblad og Kuurne-Brussel-Kuurne, før han høyst sannsynlig er tilbake i opptrekket til Nacer Bouhanni i starten av mars, under Paris-Nice.

Tagget med: , ,

Les også disse