TEAM SKY BLE FOR STERKE: Alejandro Valverde, Mikel Landa og Nairo Quintana maktet ikke å overrumple Team Sky. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Sender Valverde, Landa og Quintana til vueltaen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 29.07.18 08:00

Del på    

Movistar-trio prøver lykken igjen.

(procycling.no): På forhånd snakket mange om at Movistar-trioen bestående av Nairo Quintana, Alejandro Valverde og Mikel Landa, virkelig kunne utfordre Team Sky og Chris Froome.

Realiteten ble imidlertid en litt annen. Mens Chris Froome falmet, steg Geraint Thomas frem og grep sjansen. Mens waliseren tok sin første Tour de France-seier kjempet Froome seg til tredjeplass, og sørget for to Sky-ryttere på pallen.

Til syvende og sist var det spanske laget langt fra å utfordre i seierskampen. Mikel Landa ble bestemann på syvendeplass, syv minutter og 37 sekunder bak, mens Quintana og Valverde kom på henholdvis 10. og 14. plass. Dog hadde trolig uhell og skader sitt å si.

En liten trøst var det likevel at Quintana vant den 17. etappen med avslutning opp Col du Portet og at laget vinner lagkonkurransen igjen, slik som de gjorde i 2015 og 2016.

Prøver på nytt

Foran touren problematiserte man at det kunne bli intriger av lagets sidestilling av de tre rytterne, men man så ikke noe til dette underveis. Nå ser laget videre mot årets siste Grand Tour, hvor de igjen vil prøve lykken med trioen.

– La oss gå videre og se mot Vuelta a España. Jeg håper vi kan gjøre det bra der.

– Vi fikk ikke resultatet vi forventet i touren, men vi holdt oss inne i kampen og stoppet aldri å kjempe. Vi håper å være i bedre form i august og september, så vi kan få resultater der, forteller Quintana ifølge Cyclingnews.com.

Mikel Landa la ikke skjul på at han var svært misfornøyd med utfallet av touren. Baskeren ble nummer fire i fjorårets Tour, men led noe underveis, etter en velt på brosteinsetappen til Roubaix.

– Med tanke på hvor elendig prestasjonen min var, så er det beste jeg kan ta med meg hvordan det var å sykle foran et så fantastisk publikum, sa han etter tempoetappen lørdag, hvor han falt fra sjette- til syvendeplass i sammendraget.

– Vi var kanskje ikke like sterke som vi ønsket, spesielt på klatringene som passet oss, men vi kan ikke gjøre noe for å forandre det som skjedde.

Han håper Vuelta-ruten skal passe laget bedre og at de kan få bedre utbytte av hverandre i den spanske Grand Touren.

– Vår tilnærming til sesongen har også handlet om å gå inn i høstsesongen restituert, så vi kan prestere bra i Spania neste måned.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse