VANT: BMC vant lagtempoen i Tour de France mandag. Greg Van Avermaet (til høyre) er ny mann i gul trøye. Foto: TDW Sport / Getty Images

Sekundstrid om den gule trøya

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.07.18 16:30

Del på    

BMC og Greg Van Avermaet trakk det lengste strået på lagtempoen.

CHOLET (procycling.no): Peter Sagan (Bora-hansgrohe) hadde den gule ledertrøya på mandagens etappe, og på den 35 kilometer lange lagtempoen i Cholet gjorde verdensmesteren det han kunne for å beholde den.

En hard åpning ble det for det tyske laget, og det ble tungt etterhvert. Sagan ble etterhvert også frakjørt av lagkameratene, og dermed måtte han også se den gule trøya ryke.

Ny mann i gul trøye ble Greg Van Avermaet (BMC). BMC imponerte stort og var fire sekunder foran Sky i mål.

Quick-Step Floors ble nummer tre, syv sekunder bak, mens Michelton-Scott ble nummer fire. Team Sunweb ble nummer fem.

BMC startet tidlig, mens Quick-Step var det siste laget som i realiteten kunne true Van Avermaets gule trøye. Philippe Gilbert kunne ikle seg ledertrøya dersom hans Quick-Step-lag var to sekunder bak BMC i mål. Det klarte ikke årets mestvinnende lag, og BMC-leiren kunne pustet lettet ut i hot seat.

Favorittene kom tidlig

Grunnet veltene og splittene på de to første etappene, startet flere av de antatt beste lagtempolagene tidlig. Michelton-Scott satte standarden allerede fra start, og ble første lag i mål.

Sky kom like etter og tok ledelsen med fire og et halvt sekund. Dermed fikk både Adam Yates (Michelton-Scott), Chris Froome og Geraint Thomas (begge Team Sky) gode tider å ta med seg i sammendraget.

Movistar med sine tre kapteiner, Mikel Landa, Nairo Quintana og Alejandro Valverde tapte 49 sekunder til Froomes Sky. Froome hentet med det nesten alle de 51 sekundene han tapte som følge av velten på den første etappen.

Ikke lenge etter kom BMC, og det amerikanske laget kjørte enda raskere enn Sky. Fire sekunder ble avstanden ned til britene.

Bardet med tidstrøbbel

Ikke overraskende slet AG2R på lagtempoen, men Bardet og hans disipler klarte å begrense tapet noe. De tapte 1.13 til BMC. Heldigvis for franskmannen var han en av rytterne som kom i mål med første gruppe på lørdagens etappe, slik at han fortsatt er godt med i sammendraget.

Fjorårets andremann i Tour de France, Rigoberto Uran, var også med i front på lørdagens etappe og var godt plassert før dagens lagtempo.

EF Education First – Drapac-laget kjørte en godkjent lagtempo, og Uran tapte bare 35 sekunder til BMC og Richie Porte.

Bahrain-Merida og Nibali tapte drøye minuttet, og det ble ikke noen krise for Haien fra Messina selv om det så mørkt ut underveis. På den siste milen var de bare fire ryttere igjen, men de holdt trøkket oppe.

Kristoff hjalp kapteinen: – Følte jeg hadde krefter igjen

Dan Martin (UAE Team Emirates) tapte 1.38 til BMC. Han fikk god hjelp av Alexander Kristoff i en lånt poengtrøye for anledningen.

– På slutten følte jeg at jeg hadde krefter igjen, så jeg prøvde å dra opp tempoet litt. Vi kjørte okei, men vi klarte naturligvis ikke å kjempe med de beste. Laget håpet sikkert at vi ikke skulle tape så mye, men vi var veldig uheldige å mistet Troia med en punktering i starten, sa Kristoff til procycling.no etter målgang.

Edvald Boasson Hagen og hans Dimension Data trillet i mål 1.52 bak BMC. De hadde ingen ambisjoner om å hevde seg verken på etappen eller i sammendraget.

Det hadde imidlertid Amund Grøndahl Jansens LottoNL-Jumbo. Steven Kruijswijk og Primoz Roglic kjørte inn 1.15 bak BMC.

Danske Jakob Fuglsang tapte 51 sekunder til Porte og BMC. Hans Astana-lag består av fire dansker, men de savnet Luis Leon Sanchez som brakk albuen på gårsdagens etappe.

Tagget med: ,

Les også disse