JA, TAKK - BEGGE DELER: Peter Sagan gir seg i kast med både Tour de France og Giro d'Italia i 2020. I tillegg skal han forsøke seg under OL i Tokyo. (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Seks måneders hardkjør for Sagan

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.12.19 11:24

Del på    

Slovaken dropper VM-satsing, men skal gjøre «alt annet».

(procycling.no): Under lagpresentasjonen i tyske Kolbermoor denne uka, summerte Peter Sagan greit opp høydepunktene i sesongplanen sin fra podiet:

– Jeg starter i Argentina, deretter har jeg treningsleir i høyden, klassikerne, ny høydeleir, giroen, ny treningsleir og deretter Tour de France, sa 29-åringen ifølge cyclingnews.com.

BORA-hansgrohe-stjernen skal også rett videre til OL i Tokyo. Et prosjekt flere har omtalt som vrient ettersom fellesstarten der dukker opp under én uke etter tourens sjarmøretappe nedover Champs-Élysées.

Deretter kaster også den kraftfulle slovaken inn håndkleet.

– For min del er sesongen ferdig etter touren og OL, så det blir bare seks måneder – men seks tøffe måneder. Tror jeg, sier han det amerikanske sykkelnettstedet.

Fire uker mellom giroen og touren

Tour de France starter rekordtidlig i Nice den 27. juni. Det betyr at det kun er knappe fire uker unna den avsluttende etappen av Giro d’Italia i Milano den 31. mai.

Nå er det jo ikke sagt at Sagan nødvendigvis skal igjennom hele giroen. Han skal også ha med seg årets vinner av poengtrøya fra rittet, Pascal Ackermann, som skal gi seg i kast med fire flate etapper på de første åtte dagene.

For mange vil kombinasjonen giroen/touren bli i tøffeste laget. I tillegg virker ikke Tour de France speiselt tiltrekkende på toppspurterne neste sommer. Det gjør blant annet at Ackermann skal i aksjon i giroen og vueltaen.

At kalenderen er såpass komprimert gjør også at Sagan ikke er satt opp til etapperitt imellom de to treukersrittene. Vanligvis er han i aksjon under Tour de Suisse, men alt har sin grense – og hvis du heter Peter Sagan.

PS: VM i Aigle/Martigny foregår i knalltøffe løyper. Sagan gjorde et forsøk på å henge med i Innsbruck i 2018, men har altså vendt tommelen ned for å gi seg i kast med profilene som venter i Sveits neste år.

Tagget med: , , ,

Les også disse