PERFEKT AVSLUTNING: Caleb Ewan vant det siste rittet han syklet for Mitchelton-Scott. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Seier på siste forsøk for Ewan

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.09.18 18:33

Del på    

Australieren vant i det som trolig var hans siste ritt for Mitchelton-Scott.

(procycling.no): Caleb Ewan suste inn på oppløpet i London i perfekt posisjon. 200 meter fra målstreken lå han som nummer to, og kunne åpne spurten fra fremragende hold.

Australieren suste mot mål på siste etappe av Tour of Britain, og hadde den nødvendige luken ned til en jagende Fernando Gaviria (Quick-Step Floors).

Mitchelton-Scott-spurteren kunne heve armene, og jublet voldsomt i det han passerte målstreken. Triumfen var kun hans tredje for sesongen.

– Dette året har ikke vært stort for meg. Dette er mitt siste ritt i år og for laget mitt. Jeg ville avslutte med et godt resultat, og var så motivert før denne etappen. Jeg er glad jeg hadde gode nok bein i dag, og dette gir meg selvtillit inn mot neste år, sier Ewan i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Før start i årets utgave av Tour of Britan fikk Ewan beskjed om at dette var det siste rittet han fikk sykle for Mitchelton-Scott. Med mindre han blir kalt opp som reserve, eller lagledelsen endrer mening, var dette dermed det siste rittet 24-åringen syklet for det australske WorldTour-laget.

Ewan har syklet for australierne siden 2015, men har meldt overgang til Lotto Soudal for neste år. André Greipel, som er mannen Ewan skal erstatte, ble nummer tre på etappen.

Ingen fare for Alaphilippe

Den 77 kilometer lange etappen, som i praksis var et glorifisert kriteriumsritt i Londons gater, skapte ingen problemer for Julian Alaphilippe.

Quick-Step Floors sin rittleder fulgte bra med langt framme i spurten, og trillet i mål som 13. mann på siste etappe.

– Det var en rask dag i dag. Vi prøvde å holde oss i fronten for å kontrollere det. Spesielt de siste rundene gikk det fort. Fernando ble nummer to på etappen, så han var kanskje litt skuffet. Men hovedmålet vårt var å vinne sammenlagt, og det klarte vi. Jeg er kjempeglad for å vinne her, og vil takke mine lagkamerater for den gode jobben de gjorde, sier Alaphilippe til Eurosport etter målgang.

Wout Poels (Team Sky) ble nummer to, mens Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) tok tredjeplassen.

Dermed trygget han sammenlagtledelsen, og franskmannen kan juble for å ha kapret sin første ledertrøye i Tour of Britan.

Han er nå oppe i ti triumfer i 2018, i et sykkelår som har vært 26-åringens klart beste i karrieren.

Seieren fører Quick-Step Floors opp på 61 triumfer i 2018. Dermed tangerer laget sin egen rekord fra 2014, da belgierne endte på 61 seirer.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse