CELEBERT BESØK: Philippe Gilbert (til h.) dukket opp opp på Team Sparebanken Sør-trening. Her med sportsdirektør Stian Remme. FOTO: Privat

Se hvem som dukket opp på Sparebanken Sør-trening

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 30.01.17 17:52

Del på    

Det norske laget fikk en tidligere verdensmester på hjul.

(procycling.no): Det norske kontinentallaget Team Sparebanken Sør var godt i gang med en helt vanlig, rolig langtur under treningsleiren utenfor Alicante søndag, da en velkjent karakter i belgisk mestertrøye kom syklende mot dem.

Philippe Gilbert var egentlig på samling med QuickStep-Floors, men han ville heller ta en rolig økt alene enn henge på det høye tempoet til sine nye lagkamerater. Da han fikk øye på Team Sparebanken Sør snudde han, la inn en spurt og hang seg på hjul.

– Gilbert er jo en god kamerat av Thor Hushovd, og vi hadde med oss broren hans, Ronny, på turen. De har truffet hverandre flere ganger før, så Gilbert kjente ham igjen, forklarer sportsdirektør Stian Remme til procycling.no.

– Økte tempoet

Den tidligere verdensmesteren syklet med det norske laget i et par timer, og tok seg tid til å slå av en prat med alle som var interessert.

– Han var veldig hyggelig og imøtekommende. Han tok seg tid til å prate med alle og stilte velvillig opp på bilder. Vi har jo hatt med oss en verdensmester før, men det var kult å ha Gilbert der, sier rytter Andreas Vangstad.

Team Sparebanken Sør eies av Gilberts tidligere lagkamerat, Thor Hushovd, som ble verdensmester i 2010.

– Hvordan ble stemningen i gruppen da Gilbert la seg på hjul?

– Vi ble nok litt mer seriøse og skrudde opp tempoet litt. Men vi var jo på en rolig langtur, og det var jo det Gilbert også ville ha, så vi fant ikke på så mye sprell, sier Vangstad.

– Jovial

Det er ikke første gang at Team Sparebanken Sør har møtt på superstjerner i området rundt Alicante, men det er likevel sjelden at de tar seg tid til å sykle sammen med amatørene. Noen er imidlertid mer imøtekommende enn andre.

– Selv om vi er på et annet nivå, så driver jo vi i bunn og grunn med det samme. Alle har jo kommet fra en plass, og dem som er bevisste på det, har gjerne en lav terskel for å slenge seg med, sier Remme, og påpeker:

– Men det finnes jo også mindre hyggelige stjerneryttere.

Ifølge Remme er Philippe Gilbert ikke blant dem.

– En skulle kanskje tro at en rytter med hans meritter ikke skulle gidde å trene med oss, men han er bare et menneske som alle andre. Det er hyggelig når et forbilde som ham gir av seg selv på den måten. Han var jovial, trivelig og var i godt humør, sier bergenseren.

Holst Enger også med

Men 34-åringen, som blant annet har vunnet alle tre Ardenner-klassikerne i løpet av karrieren, var ikke den eneste WorldTour-rytteren som var med Sparebanken Sør på turen. Også en gammel kjenning i AG2R-drakt hang seg på.

Sondre Holst Enger har nemlig trent med sitt gamle lag hele uken.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

GAMMEL KJENNING: Sondre Holst Enger har trent med sitt gamle lag i en uke. FOTO: Privat

– Vi hadde besøk av en gammel og en ny stjerne, kan man si, sier Remme, og kommer med en advarsel til spurtkanonene i WorldTour-sirkuset.

– Sondre har sett superskarp ut. Han kommer til å bli farlig i år!

Sesongstart i Portugal

Det håper han også at talentene i hans eget lag kommer til å bli. De første rapportene er i alle fall positive.

– Vi har ingen vi kan sammenligne oss med, så det er jo litt vanskelig å si. Likevel ser det ut som om vi har hatt en god vinter, for det ser veldig bra ut. Vi får satse på at vi ser like bra ut når rittene begynner, sier Remme.

Team Sparebanken Sør starter sesongen med å kjøre etapperittet Volta ao Alentejo i Portugal 22.-26. februar. Et ritt Andreas Vangstad håper å sette sitt preg på.

– Det er noen kuperte etapper som passer meg bra. Jeg vil være med å kjempe i toppen, sier sørlendingen, og melder om god form.

– Jeg føler meg mye bedre nå enn på dette tidspunktet i fjor. Jeg har hatt en vinter uten sykdom og skader, så jeg gleder meg veldig til å begynne sesongen, sier han.

Tagget med: , , , ,

Les også disse