PÅ HÅRET: Michael Matthews måtte grave dypt for å sikre seg dobbeltseier på kanadisk jord. FOTO: (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Se bildene fra Matthews-dobbelen i Canada

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.09.18 11:28

Del på    

Vi har også ferske bilder av Kristoff og Boasson Hagen!

(procycling.no): – Jeg startet spurten min altfor tidlig og var litt bekymret for at seieren ville ryke på grunn av det, uttalte Michael Matthews til cyclingnews.com etter sin andre triumf på tre dager på kanadisk jord.

Les også: Boasson Hagen med i seierskampen i Montreal

Bildeseieren til Luc Claessen fra Getty Images dokumenterer nettopp det, idet australieren synker sammen over sykkelen idet han presser de siste kreftene ut av kroppen på toppen av George-Étienne Cartier-monumentet i Montréal.

Grand Prix-rittene på kanadisk jord tiltrekker seg hvert år kremen av puncheurs, hybrid-spurtere og mer spesialiserte klatrere på vei mot VM-formen (selv om en hel del har valgt Spania rundt som den aller beste veien mot de krevende VM-løypene i Innsbruck). Selv om det føles som de har vært der for alltid, var man i år kun igang med den 9.-utgaven etter at rittene mottok WorldTour-status i 2010.

Å vinne dem begge gjorde Simon Gerrans først i 2014, før altså landsmannen Matthews kopierte bragden denne weekenden.

Les også: Kristoff stivnet på oppløpet

Søndag kveld ble han presset til å åpne tidlig da Sonny Colbrelli giret opp 150 meter fra streken. Det så lenge ut til at italieneren skulle ta seieren hjem, men Matthews klarte akkurat å dytte sykkelen den halve sykkellengden foran Bahrain-Merida-rytteren til å hente seieren hjem.

Her er Luc Claessens bilder, som også involverer Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen fra helgas to opptredener:

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse