Prøv Procycling Pluss idag

HØYT OPPE: Edvald Boasson Hagen. Justin Setterfield/Getty Images

HØYT OPPE: Edvald Boasson Hagen. Justin Setterfield/Getty Images

Boasson Hagen med i seierskampen i Canada

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.09.18 21:27

Del på    

Fikk det litt for tøft i motbakkespurten.

(procycling.no): Det har ikke vært noen stor sesong for Edvald Boasson Hagen, men GP de Montréal ble en liten opptur for nordmannen.

I det som ble en en spurt fra et overraskende stort felt, var Boasson Hagen blant rytterne som bet seg med i felt. Inn på det seige oppløpet, med 500 meter i slak motbakke, kom han inn noe langt bak. Gradvis jobbet han seg oppover i feltet, men da de virkelige kanonene startet spurten måtte han innse at han ikke klarte å kjempe om seieren.

Det ble istedenfor en kamp mellom Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) og Michael Matthews (Sunweb). På de siste 20 meterne klarte Matthews å passere sin italienske konkurrent, og dermed sikret han seg sin andre seier i Canada, etter at han også vant fredagens GP de Québec.

Boasson Hagen kom til slutt i mål på en tiendeplass.

– Jeg startet litt langt bak, så jeg gjorde det nok litt hardere enn hva jeg kunne ha gjort, sier Michael Matthews i seiersintervjuet.

– Jeg ønsket virkelig å vinne i dag. Jeg ville ikke la muligheten for dobbelen glippe, så jeg satt langt framme gjennom hele dagen og tok nok noe unødvendig vind, men det betalte seg.

Matthews er den andre som klarer dobbelen Québec og Montréal. Den første var landsmannen Simon Gerrans, som gjorde det samme i 2014.

Sesongavslutning for Kristoff

Søndagens ritt var det siste for sesongen for Alexander Kristoff – en sesong han avslutter med fem seirer. Riktignok endte han «seierstørken» i Tour de France, med sin første etappeseier i rittet siden 2014, men med fem seirer må man helt tilbake til 2012 for å finne en sesong hvor han tok færre seirer.

I GP de Montréal stilte UAE Team Emirates med to tidligere vinnere i Diego Ulissi og Rui Costa.

Riktignok var avslutningen meget god for Kristoff, med relativt lettkjørte siste ti kilometer, var starten på hver av de 16 (à 12,2 kilometer) rundene relativt mye tøffere med stigningen opp til Côte Camillien-Houde på 1,7 kilometer à 7,6 prosent.

Dermed var det heller ingen overraskelse at Kristoff ikke var med da farten virkelig ble satt opp på de siste rundene.

Rittets tredje nordmann, Amund Grøndahl Jansen (Team LottoNL-Jumbo) preget heller ikke rittet på de siste rundene.

Mohoric angrep tidlig

På den tredje siste runden kom de første skikkelige angrepene fra feltet, hvor både Matej Mohoric (Bahrain-Merida) og Jan Polanc (UAE Team Emirates) kom opp til restene av bruddet halvveis på runden.

Etter rundepassering fikk de også Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe) opp til seg og sammen var de tre først over Côte Camillien-Houde, med et snaut halvminutt ned til hovedfeltet.

De hadde også en ledelse ut på den siste runden, men ble hentet inn igjen den siste gangen opp til Camillien-Houde. Over toppen ble en ny tetgruppe dannet, denne gang med Tim Wellens (Lotto Soudal), James Knox (Quick-Step Floors) og Jakob Fuglsang (Astana).

Angrepet deres ble også hentet inn med seks kilometer igjen og dermed endte det hele i en spurt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse