Prøv Procycling Pluss idag

KONSENTRERT: Alexander Kristoff før start i GP de Québec. Foto: Luc Claessen/Getty Images

KONSENTRERT: Alexander Kristoff før start i GP de Québec. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Kristoff stivnet på oppløpet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.09.18 21:08

Del på    

Fikk det for tøft i den tøffe avslutningen i Québec.

(procycling.no): En redusert massespurt har vært gjennomgangsmelodien i GP de Québec de siste årene, noe som normalt sett passer de norske kortene Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) og Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) meget godt.

Veldig godt passet det også for Greg Van Avermaet (BMC Racing), som ble nummer to i både 2016 og 2017. Begge gangene var det Peter Sagan som vant, men med verdensmesteren opptatt i Vuelta a España, var det andre som fikk muligheten til å vinne i Quebec.

Inn på de siste fire tøffe kilometerne fikk både Kristoff og Boasson Hagen god hjelp til å komme seg i posisjon. Kristoff kom fra dypet inn på de siste 500 meterne og kom seg fram til en god posisjon med 200 meter igjen. Der var det imidlertid slutt for nordmannen, som ble noe sperret og stivnet på oppløpet.

Bedre gikk det da for Michael Matthews (Sunweb) som timet spurten perfekt og sørget for at Van Avermaet for tredje år på rad ble nummer to. Den siste plassen på podiet gikk til Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), mens Kristoff ble beste norske, like utenfor topp ti.

– Det var litt uorganisert i avslutningen. Jeg var litt nervøs for at jeg var litt for langt framme på den siste kilometeren, men så åpnet Gasparotto ute til høyre og jeg kunne ligge litt i dragsuget hans. Jeg må virkelig takke laget mitt. De ga meg virkelig muligheten til å vinne rittet her i dag, sier Matthews.

Australieren har tidligere blitt nummer to og tre i rittet og fikk sin første seier i rittet med fredagens seier.

God norsk deltagelse

Kristoff er inne i siste helg for sesongen, hvor han kun har søndagens GP de Montréal igjen etter å ha fullført fredagens ritt i Québec.

For nordmannen var det også kun fredagens ritt som var en realistisk seiersjanse, i rittet hvor han ble nummer tre i 2015.

Også Boasson Hagen har gjort det bra i rittet tidligere, med andreplass i den første utgaven tilbake i 2010. Begge to var de blant seierskandidatene til fredagens ritt, hvor også Amund Grøndahl Jansen (Team LottoNL-Jumbo), rittets tredje nordmann, hadde mulighetene til å kjempe om en fremskutt plassering.

Tøff avslutning

Løypa i Québec var uendret fra tidligere år, med 16 runder i en 12,8 kilometer lang runde rundt sentrum.

Den første halvdelen av runden består av lett terreng, mens det drar seg til inn mot de siste tre-fire siste kilometerne opp mot passering. Der ventet to springbakker før en slakere stigning den siste drøye kilometeren inn mot mål.

Fem mann kom seg med i bruddet som gikk tidlig på rittet, men hovedfeltet hadde full kontroll på dem. På den tredje siste runden ble det for første gang satt litt skikkelig felt i feltet i stigningene, hvor Edvald Boasson Hagen var årvåkent med på fartsøkningen til Jakob Fuglsang (Astana).

Fra hovedfeltet gikk Peter Kennaugh av gårde (Bora-Hansgrohe) like før passering og kjørte seg opp til restene av bruddet på den nest siste runden. Opp til passering for siste gang kjørte Kennaugh fra igjen og hadde en ledelse på halvminuttet ned til feltet.

Briten ledet også inn opp mot mål for siste gang. Der holdt han imponerende bra, men ble hentet inn på den siste kilometeren.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no

Tagget med: , , , , ,

Les også disse