MESTER: Miles Scotson tok en overraskende seier i det australske mesterskapet. Her fra fjorårets verdensmesterskap, hvor han vant bronse i U23-temporittet. FOTO: © Tim De Waele

Scotson til topps det australske mesterskapet

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 8.01.17 10:28

Del på    

Ungutten vant etter imponerende utforkjøring.

(procycling.no): Et angrep innenfor de siste 1500 meterne sørget for at 22-årige Miles Scotson snappet seieren i det australske mesterskapet foran nesen på veteranene Simon Gerrans og Nathan Haas.

I en hektisk finale, der mange ryttere forsøkte å støte på de siste kilometerne, forholdt den ferske BMC-rytteren seg lenge rolig. Han lå bakerst av de fjorten rytterne i frontgruppen da han plutselig fikk fart på pedalene. Scotson passerte gruppen og stupte ned den siste utforkjøringen.

Der fikk den tidligere banesyklisten en luke, som skulle vise seg umulig å hente inn.

– Jeg lå bak og ventet på den siste runden, så bestemte jeg meg for å trå til, overraske dem og kjøre fort i utforkjøringen. Da jeg kom til bunnen av bakken kunne jeg knapt tro hvor stor luke jeg hadde fått. Jeg tenke: «Wow, skal dette virkelig skje?», forklarer Scotson ifølge Cyclingnews.com.

– Det var mange følelser som gikk gjennom kroppen da jeg krysset målstreken, legger han til.

Proffdebuterte med seier

Det nasjonale mesterskapet var Scotsons debut for BMC. Hans første ritt ble dermed også hans siste i den røde BMC-drakten denne sesongen. Resten av året skal neo-proffen, som var trainee for Wanty-Groupe Gobert i høst, sykle med den karakteristiske hvite, grønne og gule australske mestertrøyen.

– Jeg synes jeg gjorde et smart ritt og var tro mot planen min. Når man først sitter i finalen er det enkelt å bli fornøyd med en topp fem-plassering, men de plasseringene er det jo egentlig ingen som husker. Jeg gikk «all in», for jeg hadde jo ingenting å tape, oppsummerer Scotson.

Orica-rytter Katrin Garfoot vant kvinnenes mesterskap tidligere på dagen, mens Samuel Jenner tok en overraskende seier i U23-mesterskapet lørdag.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse