VETERAN: 37 år gamle Michele Scarponi vant åpningsetappen i Tour of the Alps. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Scarponi tok sin første seier siden 2013

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.04.17 15:40

Del på    

Den italienske veteranen vant åpningsetappen i Tour of the Alps.

(procycling.no): Astana stod uten seier i 2017, og Michele Scarponi hadde ikke vunnet et sykkelritt siden 2013. Mandag sluttet seierstørken for dem begge.

En 3,6 kilometer lang bakke avsluttet åpningsetappen i Tour of the Alps, og seks mann kom samlet inn på de siste hundre meterne. Domenico Pozzovivo (AG2R) åpnet spurten, men på hjul satt en annen rutinert italiener.

Michele Scarponi (Astana) hadde Geraint Thomas på hjul, men Sky-rytteren maktet ikke å passere 37-åringen. Dermed tok italieneren sin første triumf siden han vant GP Costa Degli Etruschi i 2013. Med bonussekundene han kapret over målstreken leder Astana-syklisten nå rittet sammenlagt. Geraint Thomas er andremann, fire sekunder bak Scarponi. Thibaut Pinot (FDJ) er nummer tre, med seks sekunder til veteranen.

Rittet, som tidligere var kjent som Giro del Trentino, har i år endret navn til Tour of the Alps. Det har også blitt utvidet fra fire til fem dager. Åpningsetappen var på 142,3 kilometer og fant sted i Østerrike, med målgang ved Innsbruck. Tirsdag venter en 181 kilometer lang etappe som starter i Tirol-hovedstaden, og avsluttes med en stigning opp til Innervillgraten.

Team Sky tok kontrollen

Rytterne holdt høyt tempo etter starten i Kufstein, og Team Sky tok ansvaret i hovedfeltet. Til slutt lot det britiske laget seks mann slippe av gårde.

Luken ble aldri større enn to minutter, og på veien opp etappens første stigning ble de kjørt inn. Da støtet Alexander Foliforov (Gazprom-Rusvelo) og ble liggende alene i front.

Russeren holdt ikke ut lenge, og med 35 kilometer igjen hadde et nytt brudd etablert seg. Matthias Krizek (Tirol), Iuri Filosi (Nippo-Vini Fantini) og Francesco Gavazzi (Androni Giacattoli) var den nye trioen som ledet rittet.

Nathan Brown (Cannondale-Drapac) tok opp jakten på de tre. Krizek fikk trøbbel med tempoet til de to italienerne han satt med i bruddet, og måtte slippe. Snart ble han passert av Brown som fortsatte jakten på teten.

Team Sky fortsatte kjøret i hovedfeltet, som var redusert til omlag 50 ryttere med drøye to mil igjen, og snart var både Brown og Krizek hentet. Gavazzi takket for seg kort tid etter, og med ti kilometer igjen lå Filosi kun 14 sekunder foran Sky-toget.

Italieneren ble slukt like før finalen. Motbakken rytterne møtte helt til slutt var 3,6 kilometer lang, med over syv prosent stigning i snitt. Det var her avgjørelsen på åpningsetappen falt.

BMC ledet inn i bakken, men Gastauer (AG2R) var første angriper. Luxembourgeren holdt ikke ut lenge før han ble kjørt inn.

Kenny Ellisonde (Team Sky) holdt høyt tempo i feltet, med lagkaptein Geraint Thomas like bak seg. Geniez (AG2R) støtet med to kilometer igjen, og ble fulgt av Rohan Dennis (BMC). Thomas var våkent med på australierens hjul.

Med 1,2 kilometer igjen var det waliseren sin tur til å støte. Fem mann klarte å få kontakt med Sky-rytteren, og i spurten var Michele Scarponi raskest.

Tagget med: , , , ,

Les også disse