OFFENISV: Bjørn Tore Hoem angrep etter en hektisk åpning i Bretagne. Her fra fjorårets etappeseier i Tour de Normandie. Foto: Tour de Normandie

– Vi samarbeidet ganske dårlig

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.04.16 20:19

Del på    

Bjørn Tore Hoem angrep i Frankrike, men var ikke helt fornøyd med bruddkameratene.

Joker Byggtorget ville ha med en mann i bruddet på tirsdagens etappe av Tour de Bretagne. Ønsket ble oppfylt, men at det var Bjørn Tore Hoem som angrep var ikke helt planlagt. 25-åringen er på vei tilbake fra en bihulebetennelse.

– Jeg har vært ganske syk i det siste, men jeg følte meg overraskende bra i dag. Jeg går på penicillinkur og blir bedre og bedre for hver dag som går, sier Hoem til procycling.no.

Fra Frankrike forteller Joker Byggtorget-syklisten om en hektisk åpning av etappen.

– Det var høy fart og mye svinger. Så det var ganske kaotisk. Etter noen mil ble terrenget mer kupert og det roet seg ned litt. Målet vårt var at vi skulle ha en mann i brudd, så da angrep jeg og fikk en luke sammen med tre andre.

– Mister motivasjonen
Den norske SEG Racing-rytteren Henrik Evensen var en av de tre, men til tross for at han fikk en landsmann med seg så var Hoem lite fornøyd med samarbeidet i bruddet.

– Vi samarbeidet egentlig ganske dårlig. Han (Evensen) var med på å kjøre, men det var en veldig lang etappe. Feltet nærmet seg mer og mer og da mister folk fort motivasjonen. Da stoppet bruddet opp litt. Vi ble hentet to-tre mil før mål, beretter eresfjordingen som var relativt fornøyd med etappen selv om samarbeidet ikke var optimalt.

– Jeg plukket fire bonussekunder underveis, så det er da noe. Når vi får en mann i brudd så sliter vi ut de andre lagene. Som lag føler vi oss bra og vi har klart å spare endel krefter frem til nå.

Vil ikke ta ledelsen for tidlig
I fjorårets utgave av Tour de Bretagne vant Joker-rytter Adrian Aas Stien åpningsetappen. Over de to neste etappene forsvarte det norske kontinentallaget ledertrøya, men mistet den på fjerde etappe.

– Det kostet krefter å forsvare ledelsen helt fra starten. I år vil vi ikke ta ledertrøya for tidlig. Det gjenstår noen harde finaler her og vi har et sterkt lag klart.

Joker har ingen klar slagplan på hvordan laget skal kuppe ledertrøya, men tror offensiv kjøring er det som skal til.

– Ole Forfang er fortsatt i en god posisjon. Bretagne er et ganske uforutsigbart ritt, så det gjelder å følge med.

Forfang ble nummer seks på åpningsetappen og ligger 14 sekunder bak Frantisek Sisr (Klein Constantia) som leder rittet. Hoem klatret til 15. plass etter tirsdagens etappe og har 32 sekunder opp til tsjekkeren i ledertrøya.

Det franske rittet fortsetter onsdag med en 148 kilometer lang etappe som avsluttes med fem runder rundt den lille byen Janze. Runden inneholder blant annet en 400 meter lang bakke på 15 prosent.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse