Slovakia's Peter Sagan

BLYTUNGT: En skadet Peter Sagan hadde en lang og tung dag på sykkelen på den 19. etappen. Foto: AFP PHOTO/Philippe LOPEZ/ALTERNATIVE CROP

Sagan: – Det var min hardeste dag på sykkelen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.07.18 09:01

Del på    

En skadet verdensmester strevde seg gjennom den siste fjelletappen i Tour de France.

(procycling.no): Peter Sagan er vi vant til å se i front av de fleste sykkelritt. Med lekende letthet tråkler han seg fram til toppresultat etter toppresultat. På fredag fikk Tour de France-publikummet se en annen side av den regjerende verdensmesteren.

Allerede på den første, lille stigningen var det tydelig at slovaken slet. 28-åringen var nesten helt sist over toppen, og var åpenbart ikke komfortabel på sykkelen.

– Jeg var overrasket på den første klatringen. Jeg tenkte «Fucking hell. Hva skal jeg gjøre i dag». Det var bare en to kilometer lang klatring, og jeg måtte nesten slippe, sier Sagan ifølge Cyclingnews.

Flere mer langt mer krevende stigninger ventet, men Bora-Hansgrohe-rytteren fant rytmen etter hvert.

– Vi klarte å kontrollere det bedre med gruppettoen, med lagkameratene mine og lagkameratene til Démare fra FDJ.

– Jeg tror den grønne trøya og mine lagkamerater hjalp meg mye i dag. Jeg er veldig stolt over dem og over at vi klarte det.

Slovaken var tredje siste rytter over målstreken i Laruns, 38 minutter bak vinner Primoz Roglic.

– Det var min hardeste dag på sykkelen. Dette var større enn de tre etappeseirene for meg. Jeg må overleve morgendagen også, men jeg vet at det blir enklere enn i dag.

Kun en 31 kilometer lang tempo står mellom Sagan og siste etappe i Paris.

– Mentalt sett har jeg det bra. Jeg visste jeg måtte fullføre. Det spilte ingen rolle om jeg rakk tidsfristen eller ikke, forklarer han.

– Det er umulig å beskrive. Det var veldig vondt, men til slutt er jeg glad jeg klarer å fortsette i morgen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse