STIVNET: Edvald Boasson Hagen maktet ikke å kjempe med de beste på oppløpet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Boasson Hagen stivnet på oppløpet: – Beina ville ikke noe mer de siste 150 meterne. Da sa det stopp.

Procycling
Tips meg

Publisert 3.07.17 16:35

Del på    

Sagan imponerte stort da han vant sin åttende etappeseier i Tour de France.

LONGWY/OSLO (procycling.no): Den tredje etappen i Tour de France brakte rytterne inn i Frankrike. Der var både etappeseier og gul trøye i spill, i den krevende avslutningen opp Côte des Religieuses (1,6 kilometer à 5,8 prosent).

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen satt begge godt plassert inn i bakken, men det var kun Boasson Hagen som maktet å sitte med da spurten startet.

Han satt på hjulet til etappevinner Sagan inn på oppløpet, men stivnet da Sagan startet spurten sin, og endte til slutt på en 27. plass.

– Jeg var i perfekt posisjon, og hadde absolutt bra mulighet her. Beina ville ikke noe mer de siste 150 meterne, da sa det stopp, sier Boasson Hagen til procycling.no etter etappen.

– Jeg prøvde å gi alt jeg hadde, men det hjalp ikke på slutten. Det var ikke noe annet enn beina det stod på i dag, fortsetter nordmannen.

Heller ikke for Alexander Kristoff ble det noen topplassering. Det var på forhånd ventet at avslutningen var i det tøffeste laget for Katusha-rytteren, og selv om han kom inn i bakken i tredjeposisjon, måtte han slippe rundt én kilometer før toppen.

– Det akselererte med cirka én kilometer igjen, og hadde jeg ikke nok til å henge på. Jeg følte det gikk fort nok som det gjorde allerede, sier Kristoff til procycling.no.

Klikket ut av pedalen – vant likevel

I teten ble det et spurtoppgjør, hvor Peter Sagan, som så mange ganger før var hovedpersonen.

Sagan klikket ut av pedalen med 200 meter igjen, men kom seg på nærmest mirakuløst vis videre, og startet spurten fra front.

Slovaken holdt akkurat unna for Michael Matthews, og tok med det sin åttende etappeseier i Tour de France.

– Jeg startet spurten min, og tråkket ut av pedalen. Jeg tenkte, «en ny feil, hva skjer i dag?» Matthews slo meg nesten, men jeg er veldig glad for denne seieren, sier Sagan i et seiersintervju vist på TV 2.

Tredjeplassen på etappen gikk til Dan Martin.

Sammenlagt er det fremdeles Geraint Thomas som leder.

SEIERSHERREN: Peter Sagan var best på den tredje etappen i Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Ny Cannondale-rytter i klatretrøya

Taylor Phinney (Cannondale-Drapac) ledet klatrekonkurransen før mandagens etappe, etter at han var først over de to eneste stigningene på den andre etappen. Mellom Verviers og Longwy var det fem kategoriserte stigninger, og dermed lå det an til et trøyebytte.

Det ble imidlertid et bytte innad i laget, etter at Nathan Brown viste seg som den sterkeste i bakkene av de seks som kom seg med i bruddet.

I tillegg til Brown, bestod bruddet av Nils Politt (Katusha-Alpecin), Adam Hansen (Lotto Soudal), Romain Sicard (Direct Energie)), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) og Romain Hardy (Fortuneo-Oscaro).

Kontraangrep fra feltet

Hovedfeltet så lenge ut til å ha god kontroll på bruddet, og med snaut seks mil igjen var avstanden under minuttet.

Da angrep Lilian Calmejane (Direct Energie), Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Oscaro) og Thomas De Gendt (Lotto Soudal) fra feltet, og trioen kom seg raskt opp til det opprinnelige bruddet.

Med tilførselen av nye krefter, økte forspranget til bruddet nok en gang. De tre som kom opp til bruddet, kjørte etter hvert rett fra de andre i bruddet. Kun Hardy maktet å henge seg på, og dermed var en ny tetkvartett dannet.

Forspranget deres ble stabilisert like i overkant av halvannet minutt, og med tre mil igjen begynte avstanden igjen å gå nedover.

Calmejane viste seg som den sterkeste i bruddet, og ble liggende alene i tet med to mil igjen. Franskmannen kom først over fjerdekategoristigningen Côte de Villers-la-Montagne med 15,5 kilometer til mål.

Forspranget hans var da nede i 30 sekunder, og hovedfeltet hadde få problemer med å hente inn utbryteren inn mot målgang i Longwy.

I avslutningen var altså Peter Sagan den sterkeste.

Tagget med: , , ,

Les også disse