Prøv Procycling Pluss idag

TILBAKE: Peter Sagan vant første etappe i Polen rundt foran Caleb Ewan, Foto: Tim De Waele

Sagan slo tilbake

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.07.17 16:44

Del på    

Verdensmesteren vant første etappe i Polen rundt.

(procycling.no): Polen rundt er Peter Sagan sitt første ritt siden verdensmesteren ble kastet ut av Tour de France. Lørdag slo han tilbake med seier på åpningsetappen i det polske WorldTour-rittet.

Flere ryttere forsøkte å støtet fra feltet på de siste kilometerne, men spurtlagene holdt det samlet. Caleb Ewan (Orica-Scott) lå i god posisjon, men Sagan (Bora Hansgrohe) fulgte like bak.

På de siste meterne gled han forbi den unge australieren, og tok sin åttende seier for sesongen.

Den 74. utgaven av Polen rundt startet med en 130 kilometer lang etappe med både start og målgang i Kraków. Dagen var skapt for spurterne, og derfor tok Orica-Scott og Bora Hansgrohe mye av kontrollen i feltet gjennom etappen.

Sondre Holst Enger sykler sitt første ritt siden Polen rundt, og er AG2R La Mondiale sin spurter i Polen. Unggutten lå i god posisjon inn på oppløpet i Kraków, men da spurten gikk stivnet 23-åringen. Nordmannen endte utenfor topp ti, og trillet over målstreken som 16. mann på etappen.

Hoelgaard i bakken

Da spurten gikk på det brede oppløpet gikk en Dimension Data-rytter i bakken, like foran Daniel Hoelgaard. Velt var uungåelig for FDJ-rytteren, som derfor ikke fikk spurtet for en god plassering på etappen.

Heldigvis var 24-åringen tilbake på sykkelen etter få strakser, og så ut til å være i relativt god forfatning. Hoelgaard syklet i mål 2:28 etter Sagan, men vil nok ende opp på samme sluttid da velten skjedde på oppløpet.

Lagkamerat Odd Christian Eiking kom seg trygt i mål med hovedfeltet.

Støting i starten

Polen rundt startet slik mange sykkelritt ofte gjør, med en støtecup. Den ble dog ikke veldig lang. Etter fem kilometer slet en gruppe seg løs, og hovedfeltet virket fornøyd med tingenes tilstand.

Maciej Paterski (CCC-Sprandi), Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo), Pawel Bernas (Polen) og Charles Planet (Novo Nordisk) dannet bruddet. Med 100 kilometer igjen ledet kvartetten med 3:20 på hovedfeltet.

Orica-Scott kjører

I forfølgergruppa var det Orica-Scott som førte an. Det australske WorldTour-laget kjørte for sin spurter, Caleb Ewan.

Det jevne tempoet som Orica-laget satte førte til at ledelsen krympet sakte. Med fire mil igjen var ledelsen skrumpet inn til kun 50 sekunder.

Maciej Paterski (CCC-Sprandi) og Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo) kjørte fra de to andre rytterne i bruddet, og utgjorde tetduoen med 33 kilometer igjen.

Massespurt i Kraków

De to i front holdt følge en stund, før Paterski kjørte fra Keizer. Den ensome ledern hadde økt til 59 sekunder med 22 kilometer til målstreken i Kraków.

Keizer nektet å gi seg, og tettet luken til polakken. Dermed satt de to nok en gang samlet i teten inn på de siste to milene. Paterski virket bestemt på å være sistemann igjen i tet, og støtet fra LottoNL-Jumbo-rytteren nok en gang. Dog maktet han ikke å holde hovedfeltet bak seg, og 15 kilometer fra mål var CCC-syklisten kjørt inn.

Hovedfeltet forble samlet på de siste avsluttende rundene inne i byen. En rytter fra BMC og en fra Lotto Soudal slet seg løs med 2,6 kilometer igjen. En Quick-Step-rytter lå alene i tet inn på siste kilometer, kun tre sekunder foran hovedfeltet. Han ble kjørt inn, og i den påfølgende spurten var Peter Sagan den raskeste.

Tagget med: , , ,

Les også disse