PÅ ETTERSKUDD: Peter Sagan forlenget høydeoppholdet i Sierra Nevada og nedprioriterte dermed Strade Bianche. Men på vei inn mot Tirreno-Adriatico har han slitt med et magevirus. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Sagan sliter 12 dager før Sanremo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.03.19 10:49

Del på    

Har sittet mer på do enn på sykkelen de siste dagene.

(procycling.no): BORA-Hansgrohe inntar onsdagens lagtempo i Tirreno-Adriatico Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Davide Formolo, Oscar Gatto, Rafal Majka, Daniel Oss og Peter Sagan i oppstillingen.

Podkast🎙️: «I klassikerne er det ikke én rytter som er favoritten, det er et lag»

Men forvent ikke at sistnevnte tar noen lange føringer i løpet av den 21,5 kilometer lange lagtempoen i Lido di Camaiore.

Etter at slovaken gjorde unna Tour Down Under og Vuelta a San Juan i Argentina, har han fulgt sitt vanlige opplegg med høydetrening i Sierra Nevada. Med seg ned til lavlandet har han ifølge cyclingnews.com dratt med seg et magevirus.

Det har medført problemer med å ta inn næring og diaré. Han har vært plaget de siste fem dagene. Langt ifra ideelt foran det ukeslange oppkjøringsrittet Sagan bruker for å ankomme Milano-Sanremo i god form.

Forlenget høydeoppholdet

Cyclingnews ble mandag informert om at Sagan ikke ville delta under arrangørens pressekonferanse i ettermiddag, men ville i stedet ta en kort treningstur med lagkameratene sine.

Han valgte å stå over Strade Bianche for å forlenge oppholdet sitt i Sierra Nevada. Og etter planen skulle Sagan kjøre de fire monumentene mellom Sanremo og Liège.

Det er ikke lenger enn 12 dager til vi skriver 23. mars og starten av årets første monument i Milano. Den neste uke vil gi oss svar på hvor mye mageviruset har kostet for den 29 år gamle BORA-kapteinen.

Har aldri vunnet i Sanremo

Det har aldri lyktes ham å vinne i Sanremo tidligere. Han ble nummer to både i 2017 og 2012. Da Vincenzo Nibali gikk solo inn til seier i fjor var slovaken nummer tre over Poggio bak «Haien fra Messina» og lagkamerat Daniel Oss.

Under spurten på Via Roma ble han nummer seks.

Også de som har holdt seg i lavlandet de siste ukene har hatt sitt å stri med. Under Algarve rundt var det mye sykdom blant rytterne, noe som blant annet gjorde seg utslag under åpningshelgen i Belgia. Her var blant annet Dimension Data og Trek-Segafredo satt kraftig tilbake grunnet sykdom.

Amund Grøndahl Jansen har også slitt mye, kunne romerikingen fortelle via hans blogg her på procycling.no. Les den her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse