Forklaringen: Coach Patxi Vila møtte et stort pressekorps på utsiden av Bora Hansgrohe-bussen i Oudenaarde. Ulykkesfuglen Sagan var ikke å se. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Sagan-sjef: – Rittet var der vi ville det skulle være

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 2.04.17 18:50

Del på    

Bora-hansgrohe-leiren var skuffet etter søndagens monument.

OUDENAARDE (Sykkelmagasinet/procycling.no): Alt lå til rette for en nervepirrende avslutning da Peter Sagan gikk til på Oude-Kwaaremont og fikk med seg Greg Van Avermaet og Oliver Naesen.

En kruttsterk trio så ut til å danne seg for å ta opp jakten på en Philippe Gilbert som så stivere og stivere ut for hvert tråkk.

Men i jakten på raskere underlag gikk det galt for verdensmesteren. Slovakeren kom borti barrierene på siden av veien, og dro med seg de to belgierne som lå på hans hjul. Det ble en gavepakke til den overlegne 34-åringen Gilbert, som dermed fikk litt lettere motstand på den siste drøye milen.

Van Avermaet kom seg raskt opp på sykkelen igjen, og sammen med Niki Terpstra og Dylan Van Baarle startet han opphentingen i seneste laget. Igjen lå Sagan og Naesen i en intim skje, dog uten å kose seg noe særlig.

– Ikke glad

I lagbilen til Bora-hansgrohe satt en fortvilet sportsdirektør som måtte se at seierssjansene glapp for sin elev. Tidligere Lampre-rytter Patxi Vila var naturligvis skuffet etter rittet.

– Jeg er ikke glad, jeg tror ingen på laget er glade i dag, men det er sykling, og man må ta det som det er, sier Vila til procycling.no etter målgang.

– Hva skjedde?

– Jeg vet ikke helt sikkert hva som skjedde, men Peter fortalte meg at noe plutselig traff ham, han visste ikke helt hva som skjedde selv, men han havnet i bakken.

På grunn av dette ublide møtet med barrierene på Oude-Kwaaremont, får vi aldri vite hvordan det hadde gått hvis Sagan, Van Avermaet og Naesen hadde jaktet Gilbert hele veien til mållinjen. Patxi Vila er klar på at rittet var åpent frem til uhellet.

Overrasket over avgjørelsen på Muur-Kapelmuur

– Rittet var ikke avgjort, det er klart, hvis de tre hadde klart å samarbeide for å hente Gilbert, kunne utfallet kanskje ha vært annerledes, men det er bare gjetting. Det jeg kan si, er at rittet frem til Kwaaremont var sånn vi ønsket det.

Muur-Kapelmuur har vært en avgjørende stigning i Flandern rundt tidligere, men da har det vært i avslutningen av rittet. Etter noen år uten «muren» i monumentet, var bakken tilbake i år. Med sin plassering ni mil fra mål, var det få som trodde at bakken skulle bli avgjørende, men det viste seg at det var her Quick-Step skulle starte å farge finalen.

– Jeg er overrasket over at det avgjørende angrepet skjedde her, men jeg er ikke overrasket over Quick-Steps taktikk. Det var et fantastisk ritt av Gilbert, og i dag vant syklingen. Det var et av de rittene hvor noen klarer å kjøre solo så lenge. Jeg må si chapeau til Gilbert og godt jobbet til Quick-Step.

– Er Sagan skadet på noen måte? 

– Nei, han er OK. 

Det lover godt før avslutningen av klassikersesongen for brosteinsspesialistene står for tur kommende helg når Paris-Roubaix venter.

Tagget med: , , ,

Les også disse