Prøv Procycling Pluss idag

IGJEN: Peter Sagan har nå vunnet to av de tre første etappene i BinckBank Tour 2017. Foto: Tim De Waele

Sagan mestret kaoset i Ardooie

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.08.17 16:30

Del på    

Verdensmesteren vant hektisk avslutning i BinckBank Tour.

(procycling.no): En ny spurtetappe ventet på tredje dag av BinckBank Tour. I den kaotiske avslutningen inne i Ardooie var Peter Sagan den som taklet forholdene best.

I nest siste sving, like før den siste kilometeren, gikk en velt langt framme i feltet. Omlag 25 ryttere satt igjen i den første gruppen etter velten. Jean-Pierre Drucker (BMC) benyttet seg av sjansen og støtet med en gang. Peter Sagan (Bora Hansgrohe) hadde fremdeles én hjelperytter med seg, og BMC-rytteren ble kjørt inn med 200 meter igjen.

Verdensmesteren åpnet spurten, og ingen klarte å passere slovaken, som med det kunne ta sin 99. proffseier. Edward Theuns (Trek-Segafredo) var nest best i spurten, mens Rudy Barbier (AG2R La Mondiale) endte like bak på tredjeplass.

– Det var ikke lett. I dag merket jeg at vi kjørte i Belgia igjen. Det var som vårklassikerne. Det var galskap. Hele dagene ville alle være i front. Alle lagene og alle togene. Det var en sinnssyk dag, og til slutt begynte det å regne. Det var en farlig finale, med én krasj. Men jeg er glad fordi Bora Hansgrohe og lagkameratene mine jobbet godt. Det er stort for oss, sier Sagan i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Nå er Bora-kapteinen kun fem sekunder bak ledende Stefan Küng etter å ha knepet ti bonussekunder i dag.

– Vi får se. først må vi overleve til i morgen, ytrer 27-åringen, og ler, når han blir spurt om hva han synes om sammendraget.

– Vi ligger bra an. Men det kommer en dag med mange grupper og store avstander. Det handler om sekunder, så det kan endres fra dag til dag.

Triumfen er Sagans andre på tre dager i BinckBank Tour. På åpningsetappen vant han foran Phil Bauhaus (Sunweb) og Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott).

Kvintett i brudd

Fem mann slet seg løs i det som utgjorde bruddet på den tredje etappen. Etter å ha kjørt de 100 første kilometerne fra Blankenberge til Ardooie ledet Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Sander Cordeel (Veranda’s Willems Crelan), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen – Baloise) Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) og Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij) med omlag tre minutter.

Hovedfeltet satte opp tempoet, og med 74 kilometer igjen var det kun 1:50 fram til de fem.

Forfølgerne fortsatte å knipe sekunder på tetrytterne.

Brostein

Over et strekke med brostein tok Orica-Scott ansvar i hovedfeltet. Det australske WorldTour-laget hevet tempoet, og fletet strakk seg ut i en lang rekke.

Backaert, Cordeel, Allegaert, Koren og Reinders var kun 15 sekunder foran Orica-toget etter brosteinen, men feltet roet seg snart.

50 kilometer fra mål begynte de fem å øke ledelsen igjen. Den ble strukket opp mot to minutter igjen, men etter en pust i bakken våknet spurtlagene igjen.

Spurtoppgjør

To runder på 15 kilometer avgjorde den tredje etappen av BinckBank Tour, og med to mil igjen ledet kvintetten med 44 sekunder på hovedfeltet.

Tetrytterne fortsatte samarbeidet, men klarte ikke å holde spurterne bak seg. Med én runde igjen var det bare 25 sekunder mellom de to gruppene.

Noen siste angrepsforsøk i bruddet var siste krampetrekning før spurtlagene slukte opp alle fem på kort tid. Før de seks siste kilometerne var det samlet i front.

Flere lag slet med organiseringen på de kaotiske siste kilometerne, men Trek-Segafredo klarte å samle seg brukbart.

To kilometer fra mål lå de i tet med fire mann, men Orica-Scott var også med.

I en 90-graders sving like før den siste kilometeren gikk det en velt langt framme i feltet der seks ryttere gikk ned.

Omlag 20 ryttere ble sittende i første gruppe etter velten, og en JP Drucker (BMC) støtet.

Bora Hansrgrohe kjørte inn BMC-rytteren, og Peter Sagan vant spurten,.

Tagget med: , , , ,

Les også disse