ALLTID BRUDEPIKE: E3 Harelbeke så nok en flott oppvisning av Peter Sagan, men slovaken ble heller ikke denne gang belønnet med seieren som gikk til Michal Kwiatkowski. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Sagan sier 2.plass er hans skjebne etter E3 Harelbeke

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 26.03.16 08:40

Del på    

Slovaken er likevel fornøyd med prestasjonen og formen inn mot Flandern rundt.

Peter Sagan (Tinkoff) måtte se seg fraspurtet av Michal Kiwatkowski (Team Sky) i finalen av fredagens E3 Harelbeke, men det var mer kløktighet enn hurtighet som sørget for at polakken overrumplet den regjerende verdensmesteren på oppløpet i den belgiske brosteinsklassikeren.

– Det er skjebnen min. Hvem har flere 2.plasser enn meg?, spurte Sagan retorisk da han møtte media like etter duellen mot Kwiatkowski.

Duoen rev seg løs fra feltet på dagens nest siste stigning, Karnemelkbeekstraat, og ble helt inn til spurten jaget av en 15-mann sterk favorittgruppe ledet av Etixx-QuickStep. Kwiatkowski var smart nok til å la Sagan lede an oppløpssiden, og i et uoppmerksomt øyeblikk for slovaken stormet Team Sky-rytteren forbi med en voldsom akselerasjon som skulle innkassere hans første seier for sitt nye lag. Det avgjørende rykket kom mens Sagan virket å skotte engstelig mot feltet som stadig nærmet seg bakfra.

– Overrasket? Jeg vet ikke om jeg ble overrasket. De siste 25 kilometerne jobbet jeg mye, fordi jeg var i front og hadde ingen lagkamerater bak. Jeg var med Michal i front. De siste to kilometerne hørte jeg på radioen at jeg måtte ”jobbe, jobbe – de bak kommer”. Så i finalen gjorde jeg mye jobb og til slutt hadde jeg ikke beina, sier Sagan i studioet til Sporza.

Viste muskler på Oude Kwaremont
Slovaken var ikke i front da Lotto-Soudal og Etixx-QuickStep presset frem en seleksjon på Taaienberg ca 75 kilometer fra mål. Heldigvis for Sagan, som befant seg stort sett uten lagkamerater i fredagens finale, tettet Team Sky luken frem til favorittgruppen. Etter Fabian Cancellaras mekaniske lidelser og påfølgende heroiske jakt på teten, akselererte Sagan over toppen av Oude Kwaremont i front av feltet, i et forsøk på å holde Trek-rytteren på avstand.

– På Kwaremont følte jeg meg bra. Kanskje kom angrepet litt for sent. Jeg kom til fronten litt sent og så ble alle sittende på hjulet mitt. Rittet hadde nok vært annerledes uten Cancellaras tekniske problemer. Han brukte mye energi på å komme tilbake.

– Men jeg er fornøyd med slik rittet ble. Jeg veltet ikke og var i fronten hele tiden. Jeg angrep der (på Karnemelkbeekstraat) for å splitte gruppen mer. For da vi var på (Oude) Kwaremont kom Cancellara tilbake, og jeg ville angripe med en gang. Etter det så jeg litt hva som skjedde, og etter det var jeg og Kwiatek i front, sier Sagan – som på søndag sykler Gent-Wevelgem – et ritt han vant tilbake i 2013.

– Dette er god trening etter Milano-Sanremo og inn mot Flandern. Jeg holder god form. Etter søndag ser vi hvordan det går før Flandern, avslutter Sagan – som fortsatt jakter sin første seier i regnbuestripene.

Tagget med: , ,

Les også disse