FOR ANDRE GANG: Peter Sagan ikler seg den gule ledertrøya for andre gang som verdensmester. Foto: Tim de Waele/Getty Images)

Sagan: – Historien gjentar seg

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.07.18 19:30

Del på    

Verdensmesteren får sykle i ledertrøya for andre gang.

(procycling.no): Etter at Peter Sagan tok sin niende etappeseier i Tour de France kunne han nok en gang dekke til en av sykkelsportens mest ettertraktede trøyer med sykkelsportens mest kjente trøye.

Den gule ledertrøya over regnbuestripene på verdensmestertrøya. Dermed oppnår han den samme bragden som Thor Hushovd gjorde i 2011, og som slovaken selv gjorde for første gang i 2016. Han leder Tour de France som regjerende verdensmester.

– Jeg klarte det allerede i 2016, så det er historien som gjentar seg, sier Sagan etter etappeseieren ifølge CyclingWeekly.

– Det er et spesielt øyeblikk hver gang man tar på seg en gul trøye. Her i Tour de France er det ekstra spesielt.

Sagan vant spurten på den andre etappen etter at flere ryttere gikk ned i en sving 1900 meter før målstreken i La Roche-Sur-Yon. Fernando Gaviria var blant rytterne som mistet seierssjansen i det øyeblikk. Det var også Dylan Groenewegen.

Dermed var bordet dekket for Bora Hansgrohe og Peter Sagan.

– Laget mitt gjorde en flott jobb på de siste kilometerne. Jeg holdt meg ute av trøbbel og vant etappen. Det er bra for hele laget, beretter 28-åringen som har en stadig økende samling av ettertraktede sykkeltrøyer.

– Du kan ikke sammenlikne verdensmestertrøya med alle disse andre trøyene. Den gule trøya har jeg i en dag eller to, så man kan ikke sammenlikne de. Jeg er veldig glad, for jeg har fortsatt noen verdensmester-striper på den.

Mandag venter en av tourens viktigste dager for sammendraget: den 35,5 kilometer lange lagtempoen i Cholet. Sagan tror den gule trøya ryker etter én etappe.

– Vi vil prøve. Jeg sier alltid at alt er mulig, men vi får se i morgen hvordan vi gjør det.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse