Prøv Procycling Pluss idag

NY SVEIS: En snauklipt Peter Sagan på lagpresentasjonen før Polen rundt. Foto: Tim de Waele

– Jeg har glemt Tour de France

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.07.17 11:07

Del på    

Verdensmesteren tilbake på seiersjakt i Polen rundt.

(procycling.no): Peter Sagan er tilbake. Denne gangen i en snauklipt utgave. Lørdagens etappe i Polen rundt blir Bora Hansgrohe-rytteren sitt først ritt siden han ble kastet ut av Tour de France etter fjerde etappe. Verdensmesteren benekter at manken ble fjernet for å skape noe avstand til hendelsene i juli.

– Det var på tide med noe nytt. Jeg har allerede glemt Tour de France, sier Sagan ifølge Cyclingnews.

Bora Hansgrohe-rytteren virket å være i godt humør, og spøkte med lagkompis Rafal Majka gjennom pressekonferansen. Slovaken poengterte at touren nå er et avsluttet kapittel

– Tour de France er ferdig. Jeg har snakket mye om det som skjedde der. Jeg aksepterer ikke avgjørelsen de tok, men det hører allerede fortiden til. Nå ser jeg fram mot Polen rundt og mine neste ritt.

Sagan sykler Polen rundt for første gang siden han vant rittet sammenlagt i 2011. Deretter venter BincBank Tour (tidligere Eneco Tour), så de to canadiske endagsrittene i Quebec og Montreal. Om den regjerende mesteren vil stille i EM, mellom Polen rundt og BincBank Tour, er fremdeles ikke bestemt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY STJERNE: 2011 var sesongen da Peter Sagan for alvor presenterte seg for sykkelverdenen. Her etter at sammenlagtseieren var sikret i Polen. Foto: Tim De Waele

Gode minner fra 2011

I 2011 ble det ikke bare sammenlagtseier på Peter Sagan i Polen rundt. Supertalentet, som da syklet for Liquigas-Cannondale, vant også to etapper. Dette var det første WorldTour-rittet 27-åringen vant sammenlagt.

– Jeg tok det bare dag for dag. Jeg var alltid langt framme på etappene, vant to og tok noen bonussekunder. På den siste dagen var jeg 2-3 sekunder bak lederen, men så vant jeg rittet på siste etappe fordi jeg ble nummer to på etappen, og tok flere bonussekunder, beretter Sagan.

Dermed ble 2010-vinneren, Daniel Martin, dyttet ned til andreplass. Den da 21 år gamle slovaken husker godt hvordan det føltes å stå på toppen av pallen.

– Det året er et veldig godt minne for meg. Det var en fin overraskelse, for jeg hadde aldri vunnet et så stort ritt før.

Sagan sa seg enig i at prestasjonen var et gjennombrudd for han. Noen uker senere tok han sine tre første etappetriumfer i en Grand Tour, da han syklet en meget solid Vuelta a España.

Seks år senere er Sagan tilbake, klar for å komme seg videre etter Tour de France.

– Jeg er veldig glad over å være her igjen. Etter det som skjedde i Tour de France er jeg veldig klar for nye ritt.

Lagkamerat Rafal Majka skal være Bora sin kaptein i sammendraget, mens Sagan vil gå for etapper. Deler av rittet vil foregå nærme hjemlandet Slovakia.

– Jeg forventer mange fans fra Slovakia, Polen og hele verden. Vi får se hvodan det går. Vi får se hvordan formen er nå etter tre uker med pause. Det er viktig å tenke positivt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse