USIKKER: Dersom Sagan (bak i hvitt) bryter i Tour de France

USIKKER: Dersom Sagan (bak i hvitt) bryter i Tour de France, overtar Alexander Kristoff (fremst) den grønne trøya. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sagan fortsetter touren

Synne Sofie Christiansen
Tips meg

Publisert 26.07.18 09:32

Del på    

Vurderte å bryte i Tour de France grunnet velt på den 17. etappen.

(dagbladet.no): Den regjerende verdensmesteren krasjet ned fra fjellet Val Louron-Azet onsdag. Han kom seg raskt opp igjen på sykkelen, men ble etter målgang sendt til lege for nærmere undersøkelse.

Etter en undersøkelse i målområdet kunne Sagan selv meddele at han håper å fortsette rittet. Ingenting later til å være brukket.

– Vi får se. Jeg er klar for rittet nå, men vi får se i morgen tidlig, sa Sagan til Cyckling weekly.

Onsdag kveld skrev laget Bora-Hansgrohe at det er usikkert om Sagan deltar i dagens etappe. En avgjørelse blir tatt av laget torsdag morgen, står det på Twitter.

Torsdag formiddag skriver Bora-Hansgrohe at Sagan fortsetter.

«Det verker, men han ville ikke vært verdensmester hvis han ikke tok på seg slike utfordringer. Peter Sagan vil stå på startlinjen i etappe 18 i Tour de France i dag.»

Lagets lege Jan-Niklas Droste sa at Sagan bare mottok små skrubbsår og blåmerker etter fallet.

– Beina kan enten bli stive med disse skadene, eller så kan de være for smertefulle. Hvis det blir for vanskelig å gjøre en bra etappe, så må vi vurdere om vi skal ta en annen avgjørelse. Vi må teste ut når vi kommer på hotellet, sa Droste i går.

Testingen har tydeligvis gått bra og Sagan vil delta i dagens etappe.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse