MED FOKUS PÅ OL: Endret rittprogram for Peter Sagan i 2020. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Sagan feirer 30 med oppfrisket rittprogram

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.01.20 18:00

Del på    

Slovaken sesongdebuterer i Argentina.

(procycling.no): Peter Sagan vil feire sin 30-årsdag i Argentina senere denne måneden, når han starter sin 2020-sesong i Vuelta a San Juan (26.januar–2.februar).

Den tredobbelte verdensmesterens fjerde sesong med Bora-hansgrohe bringer han til nye ritt idet slovaken sikter seg inn mot en god prestasjon i OL. I mai vil Sagan omsider gjøre sin debut i Giro d’Italia.

– Rittprogrammet mitt har endret seg noe. I tillegg til giroen er målene mine like fra andre år – klassikerne på våren og så Tour de France, sier Sagan – som de tre foregående sesongene har startet i Australia med Santos Tour Down Under.

Superstjernen Sagan måtte gå seiersløs gjennom vårklassikerne i 2019, men ting var mer eller mindre tilbake til normalen i Tour de France der han tok en etappeseier i tillegg til en historisk poengtrøye nummer sju. I Paris brøt Sagan dermed rekorden til Erik Zabel, mens lagkameraten Emanuel Buchmann tok en særdeles oppløftende fjerdeplass sammenlagt, etter det som var en sterk tour for det tyske laget.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med Giro d’Italia pakket inn på rittplanen betyr det at Sagan får en travel første halvdel av sesongen, med vårklassikerne, corsa rosa og Tour de France stablet inn i kalenderen før avreise til OL i Tokyo.

For første gang siden 2017 vil Sagan delta i Omloop Het Nieuwsblad, et ritt han har bokført seg med to andreplasser fra tidligere. Deretter venter en velkjent italiensk perlerad i form av Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo – før han gyver løs på de flamske klassikerne i Belgia og Frankrike.

Til forskjell fra de olympiske lekene i Rio for fire år siden, vil ikke Sagan delta i terrengsykling denne gang, men snarere fokusere på landeveisrittet der han i en svært krevende og kupert løype må regnes som en outsider. Hvorvidt Sagan vil delta like krevende VM-løupe i Martigny, gjenstår å se.

INNE LANGS GJERDET: Buchmann i front med favorittene på etappe 20 i Tour de France. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Bora-hansgrohe 2020

Endringene i rittplanen sammenfaller med nye fjes på trenersiden for Sagan, som etter mange år har avsluttet samarbeidet med Patxi Villa, baskeren som har meldt overgang til det spanske WorldTour-laget Movistar der han overtar som prestasjonsdirektør. Bora-hansgorhe har på sin side hentet Hendrik Werner fra Team Sunweb som sin nye trener, samt engasjert Jean-Pierre Heynderickx fra Team Dimension Data som ny sportsdirektør.

Gjennombruddet til Buchmann i Tour de France, og Pascal Ackermans nylige suksess i WorldTouren, betyr at Sagan omsider kan dele rampelyset med andre for et stadig mer ambisiøst Bora-hansgrohe.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vi har store planer med tanke på neste sesong. Målet vårt er å komme på podiet i en grand tour, vinne et monument som vi gjorde i 2018, og bygge oss opp til i fremtiden å bli verdens fremste lag, sier teamsjef Ralph Denk.

Tagget med: , , ,

Les også disse