VANT PARIS-ROUBAIX: Peter Sagan stakk med 55 kilometer til mål og vant «Helvetet i Nord» i 2018. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Sagan dropper brosteinsklassikerne

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.06.20 16:07

Del på    

Bora-Hansgrohe-rytteren sykler Giro d’Italia i høst.

(procycling.no): Tirsdag offentliggjorde Bora-Hansgrohe hvilke planer Peter Sagan har for høsten 2020.

Mannen med tre verdensmestertitler til sitt navn blir ikke å se i de største rittene på brostein i den reviderte høstsesongen.

– Jeg hadde gitt mitt ord. Og det hadde Peter også, sier Bora-Hansgrohe-manager Ralph Denk ifølge Velonews.

– Det var en handshake agreement, og det har betydning. Derfor vil vi holde vår del av avtalen og reiser til giroen, fortsetter Denk.

Sagan hadde Giro d’Italia på planen i 2020, men skulle også sykle et fullt klassikerprogram før Corsa Rosa. I det reviderte høstprogrammet til UCI har Giro d’Italia start 3. oktober og slutt 25. oktober, mens både Gent-Wevelgem, Flandern rundt, Driedaagse Brugge-De Panne og Paris-Roubaix er plassert i samme tidsrom.

Dermed velger Sagan og co. å holde lovnaden om å stille i Giro d’Italia. Det blir første gang 30-åringen stiller til start i Italias største sykkelritt. Det blir første gang siden 2013 at Sagan ikke sykler Paris-Roubaix et år, og første gang siden 2010 at Flandern rundt ikke står på programmet.

– Denne kalenderen er ikke rettferdig for giroen. Om det var min avgjørelse så ville jeg gitt mer respekt til giroen. Det hadde vært bedre å sykle lenger inn i vinteren. Vi kunne kjørt Vuelta a España tre uker senere og gitt mer rom til klassikerne. Slik det er nå må vi bare jobbe med det vi har.

Sagan er nå på treningsleir i Østerrike med laget og forbereder seg til planlagt sesongstart igjen 1. august.

Laget bekrefter at Tour de France og VM også står på slovakens program, mens Strade-Bianche er planlagt comeback. Milano-Sanremo ser ut til å bli det eneste monumentet Sagan sykler i 2020.

Sagans tentative sesongplan

  • 1. august: Strade Bianche
  • 5. august: Milano-Torino
  • 8. august: Milano-Sanremo
  • 12.-16. august: Critérium du Dauphiné
  • 29. august-20. september: Tour de France
  • 27. september: VM
  • 3.-25. oktober: Giro d’Italia

Tagget med: , , , , ,

Les også disse